Uus tehnoloogia, uus mootoriõli – ACEA C5 klass

ACEA klassifikatsioon (Association des Constructeurs Europeens de l’Automobile)  on õlitööstuses üks tähtsamaid standardeid, eelkõige Euroopa autotootjatele. 

Lisaks rangetele emissiooninõuetele peavad uue generatsiooni mootoriõlid aitama ka saavutada oluliselt suurema kütuse kokkuhoiu. Kütuse- ja õlikuluga seotud nõuded kajastuvad juba aastaid rahvusvahelistes spetsifikatsioonides.

Juba ACEA 2016 klassifikatsioonis tutvustati ACEA C5 klassi, mis hõlmab heitgaasi järeltöötlussüsteemidega mootoritele ettenähtud õlisid. See puudutab eelkõige SAE 0W- ja 5W-20 mootoriõlisid, mis on vajalikud selleks, et täita üha kõrgemaid nõudeid seoses kütusesäästlikkusega. C5 klassi õlid peavad näiteks säästma 2% rohkem kütust kui C3 klassi õlid.

ADDINOL Superior 020 C5

ADDINOLI mootoriõli Superior 020 C5 on välja arendatud spetsiaalselt ACEA C5 õlisid nõudvatele mootoritele (bensiini- ja diiselmootoritele). 

Hoolikalt valitud manuste kombineerimisel täissünteetiliste baasõlidega on saavutatud ADDINOL Superior 020 C5 olulised eelised: 

* väiksem kütusekulu
* suurepärased omadused madalatel temperatuuridel
* optimaalne viskoossus kõikides sõidutingimustes
* usaldusväärne kulumisvastane kaitse
* mootori laitmatu puhtus
* optimaalsed õlivahetusvälbad, ka õlivahetuse andursüsteemide (FSS) puhul

Madal viskoossus tagab hea voolavuse ning aitab märgatavalt vähendada CO2 heitmeid ja kütusekulu.