PMC Addinol Honda Racing Teami unistuste päev Tihemetsas – poodumikohad kõigis kolmes klassis!

20. augustil, Eesti taasiseseisvumispäeval, leidis Tihemetsas aset motokrossi Eesti meistrivõistluste neljas etapp, millest kujunes PMC Addinol Honda Racing Team’i jaoks suurepärane ning poodiumite rohke võistluspäev. Stardis oli tiimi kuldne kolmik – Harri Kullas, Priit Rätsep ja Mikk Martin Lõhmus, kes saavutasid kõigis kolmes masinaklassis poodiumikohad.

Kvalifikatsioonisõidutes tuli Mikk Martin Lõhmus 85cc klassis tugevale teisele positsioonile, Monster Energy MX1 klassis jäi Harri Kullas teisele positsioonile  ning MX2-s oli Priit Rätsep oma klassi kiireim.

Nii esimeses kui ka teises sõidus 85cc masinaklassis võitlesid esikoha eest Mikk Martin Lõhmus ja lätlane Karlis Reišulis. Kui esimeses sõidus oli näha, et lätlane Karlis oli väga heas minekus ja võttis kindla võidu, siis teises sõidus parandas Mikk Martin enda ringiaegu järk-järgult, tulles Karlisele niivõrd palju järgi, et finišijoon ületati vaid ühe sekundilise vahega. Mikk Martin lõpetas Tihemetsa etapi küll teisel poodiumi astmel, kuid punktiarvestuses tõusis oma klassis liidriks ja on hetkel uhke Red Plate’i omanik!

Kui langes MX2 masinaklassi esimese sõidu stardipuu, ei saanud küll meie mees Priit Rätsep enda nimele vormistada esimest holeshot’i võitu, kuid kindel ja tugev sõit tõi Priidu siiski ideaalselt sõiduliidriks ning sõit lõpetati kindla ning ülekaaluka võiduga konkurentide ees! Teine start läks aga Priidule juba rohkem temale omases võtmes ning enda nimele vormistati ka stardivõit. Kogu teise sõidu vältel kasvatas Priit konkurentide ees vahemaad märgatavalt ja lõpetas ka teise sõidu väga tugeva ja ülekaaluka võiduga.

Monster Energy MX1 mõlemad stardivõidud võttis ootuspäraselt Harri Kullas ja hakkas konkurentidega ring ringi haaval vahemaad enda kasuks kasvatama. Esimeses sõidus nägime põnevat võitlust Tanel Leoki ja Harri Kullase vahel, mis kestis mitu head ringi, kuniks Leok väänas tugevalt enda põlve ja pidi tempot niivõrd palju vähendama, et Harri sai rahulikult sõidu lõpuni sõita. Ka teises sõidus olid eesotsas Kullas ja Leok. Olles Mägist ja Kutsarist möödunud, hakkas Leok igal ringil vahet eessõitva Kullasega märgatavalt vähendama, kuid Kullasel oli minek suurepärane ja kindel võit ka sellelt sõidult!

Tiimi manager Juss Laansoo võtab päeva kokku: „Tihemetsas läks tiimil kõik plaanipäraselt. Sõitjad teevad tööd, et olla parimad ja tiim teeb tööd, et tehnika toimiks, tuleks finišisse ja oleks parim. Meeskond oli hommikust peale hästi meelestatud ja sõitjatel silmad särasid. Seega võib öelda, et oli väga hea päev. Kiidusõnad ja tänud meeskonnale, sõitjatele ja toetajatele!“

Piltide autor Kalev Palkov

Eesti meistrivõistluste viimane etapp ja suur finaal toimub juba sel laupäeval 31. augustil Lange Motokeskuses.