ADDINOLi uued hüdroõlid ettevaatust nõudvatele tööstusharudele

Olgu tegemist toiduaine-, joogi-, farmaatsia, sööda- või kosmeetikatööstusega, kõikides neis tööstusharudes on tootmisprotsesside tõhustamiseks kasutusel hüdroseadmed. Harilikult töötavad need seadmed täiskoormusel. Nende tööd raskendavad äärmuslikud temperatuurid, agressiivne keskkond, maksimaalne tootmisvõimsus, lühikesed töökatkestused ja kõrged tehnilised nõuded. Sellised katsumused on jõukohased ainult kõrge jõudlusega määrdeainetele.

Tarbija ohutus on neis tööstusharudes alati esmatähtis! Määrdeained, mida kasutatakse toiduainete ja jookide tootmisel ja pakendamisel ei tohi avaldada negatiivset mõju toiduainete kvaliteedile. See tähendab, et nad ei tohi negatiivselt mõjutada toiduainete maitseomadusi ega ohustada tarbija tervist. Nad ei pea mitte üksnes vastama toidualaste õigusnormide nõuetele, vaid olema ka tervisele ohutud, maitsetud ja lõhnatud ning allergeenivabad.

Toiduainetööstuse määrdeainete klassifitseerimisel on määrava tähtsusega riiklikud õigusaktid, nagu nt Toiduaine- ja esmatarbekaupade seadus (LMBG) Saksamaal, ning rahvusvaheliselt tunnustatud eeskirjad, nagu HACCP (ohuanalüüsi ja kontrollpunktide) põhimõte ja NSF-i sertifikaadid. NSF International (National Sanitation Foundation) eristab NSF H1 kategooria määrdeaineid (määrimiskohtadele, kus pole võimalik välistada määrdeaine juhuslikku kokkupuudet toiduainetega), NSF H2 kategooria määrdeaineid (määrimiskohtadele, kus kokkupuude toiduainetega on välistatud) ja NSF 3H kategooria määrdeaineid (rakendusteks, kus määrdeaine puutub vahetult ja pidevalt kokku toiduainetega). Üha tähtsamaks muutub ka koššeri ja halal’i sertifikaadi olemasolu.


ADDINOLi uus tootesari FoodProof täidab toiduaine-, joogi, farmaatsia- ja kosmeetikatööstuses kehtivaid kõrgeid nõudeid ning on kooskõlas toidualaste õigusnormidega. Ükskõik millised masinad või detailid ka määrimist vajavad, ADDINOLi valikust leiab alati sobivad määrdeõlid, määrded ja aerosoolid. Ka toiduaine- ja joogitööstuse hüdrosüsteemidele pakub FoodProof sari sobiva lahenduse:

ADDINOL FoodProof HLP … S on täissünteetilised kõrge jõudlusega hüdroõlid kasutamiseks suurtel koormustel ka kõige äärmuslikemates tingimustes. Need hüdroõlid on probleemideta kasutatavad temperatuurivahemikus -40 °C kuni +100 °C. Nad tagavad tootmiskindluse ja väiksed hoolduskulud.

ADDINOL FoodProof HLP…WX on valmistatud rafineeritud valgeõlide baasil. Tänu oma koostisele on nad paljude materjalide ja tihendite suhtes neutraalsed. Lisaks sellele on nad neutraalsed ka paljude pinnakatete, värvide ja lakkide suhtes. Need hüdroõlid sobivad hästi kasutamiseks erilist ettevaatust nõudvates tööstusharudes.

ADDINOL FoodProof UNI …S on täissünteetilised universaalõlid. Lisaks hüdrosüsteemidele võib neid kasutada ka kompressori- ja transmissiooniõlidena. Universaalsete määrdeõlidena sobivad nad suurepäraselt kasutamiseks hüdrosüsteemides, ringlusõlitussüsteemides, kompressorites või reduktorites. FoodProod UNI … S sari aitab vähendada vajalike õlisortide hulka ja optimeerida laomajandust.

Kõik ADDINOLi FoodProof sarja hüdroõlide koostisosad on tervisele ohutud ning vastavad eurodirektiividele, NSF H1 kategooria, koššeri ja halal’i nõuetele. Koostisosad vastavad rahvusvaheliselt tunnustatud FDA direktiivi nõuetele ega sisalda Euroopa Parlamendi ja nõukogu (EL) määruse nr 1169/2011 lisa II kohaselt allergeene. 

ADDINOLi FoodProof sarja hüdroõlid sobivad töövedelikena kasutamiseks erinevat tüüpi hüdrosüsteemides.

  • NSF H1 sertifikaat ja kantud NSF-i White Booki.
  • Koššeri ja halal’i sertifikaat
  • Masinaosade usaldusväärne kaitse hõõrdumise, kulumise ja korrosiooni eest.
  • Vananemiskindlus, mis tagab pika kasutusea.
  • Vastupidavus agressiivsetele keskkonnamõjudele.
  • Hea kokkusobivus kasutatavate materjalidega, tihenditega ja lakkidega.
  • Kannavad Made in Germany kvaliteedimärki ja on kõikjal saadaval.