Eesti meeskond osales Euroopa suurimal quadivõistlusel

22.–24. augustil Prantsusmaal Pont-de-Vaux’s peetud Euroopa ühel suurimal motospordi sündmusel, 12 tunni kestvussõidul quadidele, osales ka eestlaste ADDINOL POLE POSITION QUAD TEAM. Kokku võttis MAXXIS Pont-de-Vaux Mondial kestvussõidust osa 257 pilooti, 86 võistkonda 17 riigist.

ADDINOL POLE POSITION QUAD TEAMi kuulusid selle aasta alguses maailma raskeima Le Touque liivakrossi meeskondlikus arvestuses võitnud Priit Järvloo ja Martin Toovis ning Euroopa meistrivõistlustel neljandaks tulnud Henri Mündi. Kolme sõidu tulemusena saavutati 52. koht.

addinol_pole_position_quad_team

Kvalifikatsioonis välja sõidetud 38. koht andis stardikoha võistlejaterivi keskel. Kõigis kolmes sõidus kihutasid eestlased enamjaolt kahekümne kiirema võistkonna hulgas ja parimal hetkel oli Toovis seitsmendal kohal.

photo 1-1

„Siis aga algas viperuste jada, mis päädis mootori rikkega viimase katse viimastel ringidel. Meeskond langes tabelis kivina ja ruudulipu lehvides avastasime end 52. kohalt,“ lisas võistkonna mänedžer Aare Tamme. „Henri Mündi tegi noorima meeskonna liikmena tõsiselt positiivse etteaste,“ kiitis Tamme.

Mündi

Kolme sõidu kokkuvõttes võitsid 17 riigi ja 257 sportlase hulgas suursoosikud prantslased Romain Couprie ja Jeremie Varnia (Yamaha).

„Kõik kolm sõitu läksid meil hästi ja suuremaid probleeme ei olnud, välja arvata viimase sõidu mootoriprobleem,“ rääkis Priit Järvloo. Tema sõnul rikkusid võistluse kohtunikud, kes otsustasid neid 11 ringiga karistada, millega langeti Martini sõidetud kaheksandalt kohalt hooga 76-ndale positsioonile. „Ilma selle karistuseta oleksime olnud 15-ndad, aga motospordis oleksid ei loe,“ lausus Järvloo.

photo 4

Tiim kasutab masinates spetsiaalset ADDINOL Pole Position määrdeõli neljataktilistele mootorratastele.

photo 3-1