10 aastat Aimari IT lahendusi ADDINOLis!

Kairit Matto
ADDINOL Lube Oil OÜ turundusjuht

Tänapäeva tehnologiseeritud maailmas on ühe ettevõtte jaoks võtmetähtsusega see, kas ta suudab käia kaasas üleüldise kiire arenguga ja sellest lähtuvalt valida välja ja kujundada enda jaoks vajalikud ja kõige kasulikumad lahendused. Vastutavaks kõige eelneva eest on reeglina ettevõtte IT juht.

ADDINOLil on hea meel tõdeda, et vastav valdkond on juba 10 aastat olnud inimese käes, kes on kõige sellega suurepäraselt hakkama saanud. Meie IT juhil Aimar Tusovil täitus juulis 10 aastat ADDINOLis. Sestap uurime Aimarilt pisut, millega ta on tegelenud enne ADDINOLi ning mis teda tema töö juures paelub.

Aimar2

Aimar, mis on Su õpitud eriala ja millega oled tegelenud enne seda, kui liitusid ADDINOLiga?
Tegelikult olen ma õppinud füüsikat ja peale Tartu Riikliku Ülikooli lõpetamist suunati mind tööle ühte väikesesse kooli Lõuna-Eestis, kus minust sai füüsikaõpetaja. Õpetajana töötasin kahes koolis viis aastat. 90-ndatel, kui meile hakkasid jõudma esimesed arvutid, tegin ka mina nendega tutvust. Kõik see tundus uus ja äärmiselt huvitav. Huvi oli nii suur, et hakkasin tegelema programmeerimisega, mida tehes möödusid kiirelt kuus aastat minu tööelust. Kuueaastase programmeerimise üsna loomuliku jätkuna sai minust ühel päeval IT juht. Seda ametit pidasin ka kahes teises organisatsioonis, enne kui leidsin ADDINOLi.

Mis Sulle meeldib IT juures, miks Sa teed seda tööd?
Ma sobin selle valdkonnaga. Alustasin ju programmeerijana ja see töö nõuab teatavat tüüpi loogikat, just seda, mis minul on. Mulle meeldib, et mu töö on huvitav ja jätkuvalt väljakutseid pakkuv. Ma tegelen kõigega, mis vähegi IT’d puudutab – riistvara, tarkvara, kasutajatugi, andmebaasid, andmete analüüs jmt. Kuna ettevõte on pidevas arengus, siis esitab see ka IT valdkonnale pidevalt uusi väljakutseid, et kõik vajadused saaksid parimal võimalikul viisil rahuldatud. Ma olen lahenduste leidmisele orienteeritud ja esmalt isegi võimatuna näivale ülesandele lahenduse leidmine on minu jaoks suur rõõm. Ja seda rõõmu pakub IT valdkond küllaga. Samuti meeldib mulle, et minu tööd siin hinnatakse.

Me teame nüüd, miks Sa oled töötanud pikka aega IT valdkonnas – see on Sinu valdkond. Aga mis on selle põhjuseks, et 10 aastat (kõige pikemalt) oma tööelust oled töötanud ADDINOLis?
Siin on hea töökeskkond. Head kolleegid, kellega koostöös on saavutatud kõik, mis kunagi ette võetud. Samuti hubane maja. Kindlasti on põhjuseks ka eelpoolmainitud ettevõtte pidev areng ja sellest tulenevad väljakutsed minule.

Täname Aimarit tulemusliku ja toreda 10 koosveedetud aasta eest ja soovime vähemalt sama palju veel! 🙂