ADDINOL taas ratsaspordis

Tekst: Kairit Matto
Fotod: erakogu

Peale enam kui kümneaastast pausi (2002. aastal toetas ADDINOL Steeplechase’i võistlust) on ADDINOL jõudnud taas ratsasporti. Tänud selle ilusa ja graatsilise spordiala taasleidmise eest lähevad ADDINOLi poolt ühele tublile ja energilisele tütarlapsele Hiiumaalt – Maris Suusterile. Eelmisest aastast alates annab ADDINOL oma väikese panuse sellesse, et Maris saaks võimalikult paljudel soovitud võistlustel osaleda.

Esimest korda istus Maris sadulasse, kui oli vaid kolmeaastane – sellest põgusast hetkest piisas mõistmaks, et ratsasport on Marise ala. Peale mitut aastat ootamist võeti kuueaastane Maris esimest korda trenni. Esimesed 10 aastat sõitis ja võistles Maris peamiselt ponidega. Tüdruk ise oli veel väike ja seetõttu just poniklassi sobituv. 2008. aastal sai Maris esimese takistussõiduhobuse – Hollandis sündinud hollandi kuningliku soojaverelise ratsahobuse (KWPN) Menzo, kellest sai Marise suurim ja parim õpetaja.

Tänaseks on Marisel võistlemiseks kaks põhihobust – Rilana ja Flaming Sambuca. Mõlema hobusega saab edukalt võistelda 110-115 cm parkuurides ja tegelikult oleksid hobused suutelised veelgi enamaks. Nagu eelmine aasta, on ka see aasta toonud Marisele, Rilanale ja Flaming Sambucale palju edu. 6. juulil toimunud Saarte Karikasarja kolmandal etapil kõrgusel 110 cm, kus võisteldi ümberhüpetele, saavutasid Maris ja Flaming Sambuca esikoha. Ühtlasi hoiab Maris peale kolme toimunud etappi karikasarja 110 cm arvestuses liidrikohta.

Maris ja Flaming Sambuca
Maris ja Flaming Sambuca

Ka 13. juulil Raplamaal Raikkülas toimunud võistlused olid nimetatud kolmikule edukad. 100 cm parkuuris sõitis Maris end Flaming Sambucal teisele kohale ning kolmanda koha sai Maris Rilanal. 110 cm parkuuris saavutas Maris Rilanal neljanda ning Flaming Sambucal viienda koha.

Maris ja Rilana
Maris ja Rilana

ADDINOL soovib Marisele, Rilanale ja Flaming Sambucale edu – ikka kiiremini ja kõrgemale ning alati puhtalt*!

*Puhtalt tähendab ratsaspordis etteantud raja läbimist ilma vigadeta (vead: hobuse tõrkumine, takistuste mahaajamine, oma raja ületamine jmt).