Kaks ei jää kolmandata

Kairit Matto
ADDINOL Lube Oil OÜ turundusjuht

Ütlus “Kaks ei jää ilma kolmandata” sai selle aasta Sõmerpalu rahvusvahelisel Staadionimotokrossil kindla tõestuse. Juba kolmandat aastat järjest võitis Sõmerpalu motokrossi superfinaali ja kuuendat korda väljaantava Väino Leoki rändkarika Venemaa krossisõitja Jevgeni Bobrõšev.

Traditsiooniliselt 10. juulil toimunud Sõmerpalu rahvusvaheline Staadionimotokross pakkus suurepäraseid emotsioone ja elamust nii võistlejatele kui ka pealtvaatajatele. Põnevad ja üsna tasavägised sõidud, suurepärane korraldus, tuhanded rõõmsad pealtvaatajad ja päikeseline ilm kindlustasid, et 2013. aasta Sõmerpalu motokross jääb paljude krossisõprade meeltes kirkalt särama ja paneb juba kannatamatult ootama uut.

Sõmerpalu motokrossi kõige oodatuma sõidu ehk superfinaali võit läks ka sel aastal Jevgeni Bobrõševile. Teisele kohale sõitis end Harri Kullas ja kolmandale Matiss Karro Lätist. Kui eelmisel aastal oli heitlus superfinaali esikoha pärast üsna tasavägine kuni lõpuni, siis sel aastal hoidis Bobrõšev juba üsna algusest peale kindlat liidrikohta.

superfinaal (Large)

Kahe MX1 Inter sõidu kokkuvõttes sai kõige kõrgemale poodiumikohale astuda Tanel Leok, teisele ja kolmandale vastavalt Matiss Karro ja Jevgeni Bobrõšev. MX2 Inter klassi kahe sõidu kokkuvõttes oli parim Harri Kullas, talle järgnesid Petar Petrov ja Karel Kutsar. Open klassi sõitude kokkuvõttes läks võit Andero Lusbole, teine koht Jüri Triisale ja kolmas Edgars Ruditsile.

Esimest korda Sõmerpalu motokrossi ajaloos sõideti sel aastal enduurokrossi. Enduro Pro klassi kahe sõidu kokkuvõttes kuulus kindel esikoht Aigar Leokile, kes on hetkel samal alal MM-sarjas teisel kohal. Enduro Pro sõitude teisele kohale sõitis end Martin Leok ja kolmandale Toomas Triisa.

Lõbusama osa eest hoolitsesid motokrossil Retro klassi sõidud ja säärude sõit. Viimase osas püstitati sel aastal ka osalejate rekord – rajale läks kokku 82 säärut. Nagu eelnevatel aastatel, olid ka sel korral säärudel kihutajad kostüümides ja nagu alati, olid kostüümid väga erinevad ja põnevad. Rajal võtsid mõõtu Jõuluehteis Kuusepuu, Kariibi Mere Piraat, Gena ja Potsataja ja paljud teised. Säärude sõidul läks kolmikvõit meie lõunanaabritele lätlastele. ADDINOLi eriauhinna pälvis kõige addinolilikumal säärul sõitnud võistleja.

säärud (Large)

Sõmerpalu motokrossi korraldaja Aivar Leok jäi võistlusega igati rahule. Korraldaja sõnul muutis selle aasta võistluse veelgi põnevamaks asjaolu, et võistlejad olid ühtlase tasemaga – enne sõite ei olnud võimalik ennustada, kes võitjaks tuleb. Rõõmu valmistas ka see, et säärude sõidul osalejate arv oli nii suur, ning pealtvaatajate rohkuse põhjal otsustades on Sõmerpalu motokross populaarne suvine spordisündmus.

ADDINOLil on hea meel, et saab anda omapoolse panuse taolise kõrgetasemelise ja hästi korraldatud võistluse toimumisse. Soovime korraldajatele jätkuvalt sära silmadesse ning kohtume juba järgmisel aastal!

Vaata pilte motokrossist:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151704467679556.1073741856.297152049555&type=1

http://sport.delfi.ee/news/auto/eesti/fotod-somerpalu-krossi-voit-laks-kolmandat-aastat-jarjest-venemaale.d?id=66425796

http://www.elu24.ee/1296798/somerpalus-krossitasid-koik-hollywoodi-staarid/1889072