Väino Leoki rändkarikas taaskord Bobrõševile

Leokite motodünastia ja Sõmerpalu motoklubi poolt korraldatav rahvusvahelisel tasemel hinnatud motovõistlus Sõmerpalu staadionimotokross toimus tänavu 11. juulil juba 42. korda. Väino Leoki rändkarikas läks taaskord Venemaa krossisõitjale Jevgeni Bobrõševile, kes ülipõnevas ja tasavägises duellis alistas Tanel Leoki.

IMG_0138v

Nagu tavaks ikka, oli rahvusvahelisel Sõmerpalu staadionikrossil kohal kogu Eesti krossisõitjate ja MM-sarja paremik. Juba viiendat aastat järjest võisteldi Väino Leoki rändkarikale, mille saab endale superfinaali võitja. Sellel aastal toimus tasavägine duell eelmise aasta võitja Jevgeni Bobrõševi ja Sõmerpalu oma krossimehe Tanel Leoki vahel. Pärast õnnetut kukkumist ei suutnud Tanel Leok enam liidripositsiooni taastada ja pidi leppima teise kohaga. Kolmandaks sõitis ennast eelmise aasta kolmas koht Itaalia krossisõitja Davide Guarneri. Eelnevalt on rändkarikale kirjutatud Tanel Leoki (üks kord) ja Antonio Cairoli (kaks korda) nimed ja nüüd siis kaks aastat järjest Jevgeni Bobrõševi nimi.

kukkumine

Uudisena oli tänavu Sõmerpalus võistlemas Retro klass, kus sai näha vanu õhkjahutusega krossirattaid koos legendaarsete kui ka nooremate krossimeestega. Kiireim oli Jaanus Lüüding, kes edestas N-Liidu meistrit Aadu Sikku ja kiireimat noorsõitjat Rain Kochi.

Ülipõneva superfinaali kõrval kogub üha enam popolaarsust alati väga osavõturohke Säärude sõit, mille tänavu võitis 57 konkurendi ees Mati Tagapere. Sellel aastal parimate kostüümide auhinnad said viieliikmeline grupp külalisi Ape-Dabist, Issand Jumal ja Indiaanlane oma ratsuga.

529095_343470895731151_433461147_n

ADDINOLi jaoks on Sõmerpalu staadionimotokross olnud aastaid väga oluline spordisündmus, mille korraldamisele võimalusel alati õlg alla pannakse ja omadele kaasa elama minnakse. Sellel aastal premeeris ADDINOL omanimelise sõidu ADDINOL Hobi Open klassi parimaid oma auhindadega.

Korraldaja Aivar Leoki sõnul oli omadele krossimeestele kaasa elama tulnud ligikaudu 5000 pealtvaatajat ja tulihingelist motofänni. Ka Addinoli turunduse projektijuht Eva Kaaver tunnistab, et sellist publiku kaasaelamist ei olnud ta veel varem Sõmerpalu motokrossil näinud. Tema sõnul oli tõesti äärmiselt uhke publikulainetes käed peakohale tõsta ja omadele kaasa elada.

Traditsiooniliselt loositi ka häid auhindu pealtvaatajatele. ADDINOLi meeskond soovib edu ja jaksu Leokite perekonnale ning Sõmerpalu motoklubile!