Sõmerpalu motokrossil võtavad 11. juulil mõõtu Leok ja Bobrõšev

Sellel kolmapäeval 11. juulil toimub järjekorras 42. Sõmerpalu motokross, mis sõidetakse juba viiendat korda Väino Leoki rändkarikale. Oma eelmise aasta võitu tuleb kaitsma Venemaa parim krossimees Jevgeni Bobrõšev. Sõmerpalu motokrossi esimene võistlusstart on kell 17.00. Kes aga saab oma nime Väino Leoki rändkarikale, selgub superfinaalis, mis sõidetakse orienteeruvalt kell 20.45.

ADDINOL on Leokite motodünastia pikaaegseim toetaja ning traditsiooniliselt ka Sõmerpalu motokrossi tulihingeline fänn ja toetaja.

Uue klassina on tänavu Sõmerpalus kavas Retro klass, kus saab sõitmas näha 25-kordset Eesti meistrit Mart Mägarit, sotsialismimaade meistrit Aadu Sikku ning kolmekordset N-Liidu meistrit Andres Krestinovit ja palju teisi. Kindlasti saab publik aimu, kuidas krossi sõideti siis, kui Sõmerpalu motokross alguse sai.

Sõmerpalu motokrossil on stardis veel 85 cc, Mini MX, Women MX, Open, Open Hobby ning iga korraga aina rohkem populaarsust koguv ja kõneainet pakkuv säärude start, mis toimub enne superfinaali.

Rändkarika esimene võitja oli Tanel Leok, järgneval kahel aastal võitis rändkarika mitmekordne maailmameister Antonio Cairoli ja eelmisel aastal Jevgeni Bobrõšev.

Fotol võitlevad Jevgeni Bobrõšev ja Tanel Leok

Pildil: Tanel Leok ja Jevgeni Bobrõšev

Kas tänavu tõstab Väino Leoki rändkarika kõige kõrgemale selle esimesena võitnud Tanel Leok või eelmise aasta võitja, Venemaa parim krossimees Jevgeni Bobrõšev, või hoopis keegi kolmas, selgub 11. juulil Sõmerpalus.

Tule ja ela kaasa!