auto24 Rally Estonia korraldajad osalesid FIA Historic Motor Sport seminaril

Sellel aastal FIA European Historic Sporting Rally Championship etappi võõrustava auto24 Rally Estonia Historic 2012 korraldajad osalesid Prantsusmaal Reims’is toimunud FIA Historic Motor Sport seminaril, mulle raames toimus ka 2011 aasta Historic sarjade auhinnagaala. Kokku osales sellel väga olulisel sündmusel üle 130
inimese 33 riigist, kelle seas olid FIA Historic alakomiteede esindajad, võistluste korraldajad, võistlejad ja autoliitude esindajad.

FIA Motor Sport seminar-1

Seminari käigus käsitleti mitmeid teemasid, arutati tehnilisi tingimusi ning tutvustati 2012 aasta sarjasid ja võistlusi. Põhisuunad aastaks 2012 on Historic Rally ja Historic Formula One. Kuna FIA jaoks on väga oluline teema ohutus siis räägiti palju just sellel teemal, nii sõitjate ja masinate ohtuse vaatenurgast kui ka päästetööde poole pealt. Historic Rally osas on FIA eesmärgiks leida seniste asfaldirallide kõrvale ka uusi kruusarallisid ja tänavu Euroopa meistrivõistluste kalendris olev auto24 Rally Estonia Historic 2012 on heaks näiteks sellel suunal. auto24 Rally Estonia korraldajatele oli see heaks võimaluseks tutvustada laiemalt Eestis toimuvat võistlust ja kokkuvõtvalt võib öelda, et sõitjate huvi Otepää ümbruses sõidetava ralli osas oli suur. Lisaks oli see heaks võimaluseks suhtlemaks erinevate Historic rallide korraldajatega, kellest paljud on seda teinud juba aastakümneid. Nendelt saadud nõuanded on väga väärtuslikud ja aitavad kindlasti kaasa hea võistluse korraldamisele Eestis.

Auhinnagaalal said teiste hulgas tunnustatud eelmisel aastal Euroopa meistriks tulnud Alar Hermanson ning tema kaardilugeja Andre Vare, kes kõiki etappe kahjuks kaasa ei saanud teha ja kes tuli kaardilugejate arvestuses teisele kohale.

auto24 Rally Estonia 2012 sõidetakse 20.-21. juulil ja tegu on Eesti, Läti, Balti ja NEZ autoralli meistrivõistluste etapiga ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapiga.

Vaata lisa: www.rallyestonia.ee