Mads Ostberg võitis auto24 Rally Estonia!

15.-16. juulil Otepää ümbruses sõidetud auto24 Rally Estonia võitsid Mads Ostberg ja Jonas Andersson (Ford Fiesta RS WRC), kes edestasid teisena lõpetanud Markko Märtinit ja Kristo Kraagi 24 sekundiga. Kolmandal kohal olnud Georg Gross ja Raigo Mõlder katkestasid (Ford Focus WRC) ralli viimasel katsel väljasõidu tõttu, olles kolmandal kohal. See tõstis kolmandale kohale tšehhid Martin Prokopi ja Michal Ernsti (Ford Fiesta S2000), kes olid ühtlasi ka N-rühma võitjad.

Mads Ostberg ja Jonas Andersson tõusid liidriks laupäeva esimesel katsel ja asusid oma edu iga katsega suurendama, võites kõik laupäevased sekundit. Ralli finišis oli Mads tulemusega väga rahul.

Mads Ostberg: „Väga rahul olen, meie jaoks klappis kõik. Saime selle võiduga väga hea enesetunde enne Soome MM-rallit. Võit lihtsalt ei tulnud, Markko sõitis väga kiiresti ja konkurents oli tihe.“

ostberg
Foto: Timo Anis.

Markko Märtin ja Kristo Kraag lõpetasid teisena, finišis tunnistas Markko, et sel korral tuli teise kohaga leppida.

Markko Märtin: „Midagi pole teha, sel korral oline teised. Loomulikult on selge, et kui tuled starti, siis tahad ikka võita. Eilne kiirus tundus parem, kuid täna polnud midagi teha Mads oli kiirem. Samas on Lõuna-Eestis alati hea sõita, eesmärk oli tulla ja nautida sõitu, seda saime ka teha.“

Kolmas koht kuulus N-rühma kiireimatele, Martin Prokopile ja Michal Ernstile, kes edestasid N-rühma teise koha saanud Karl Kruudat ja Martin Järveoja (Ford Fiesta S2000)28,1 sekundiga. N-rühma kolmas ja absoluutarvestuse neljas koht kuulus Sander Pärnale ning Ken Järveojale (Subaru Impreza).

Kiireimad kaheveolised olid Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Honda Civic Type-R), kes edestasid samuti klassis A7 sõitvaid Martin Kangurit ja Simo Koskineni 9,6 sekundiga.

Tulemused: www.autosport.ee/rallyreg