Sõideti 41. Sõmerpalu staadionimotokross Väino Leoki rändkarikale

Leokite motodünastia ja Sõmerpalu motoklubi poolt korraldatav väga hinnatud motosündmus – Sõmerpalu staadionimotokross toimus tänavu 13. juulil juba 41. korda. Väino Leoki rändkarikas läks seekord Venemaa krossisõitjale Jevgeni Bobrõševile, kellele jäid alla meie Tanel Leok ja itaallane Davide Guarneri.

Nagu tavaks ikka, oli kohal kogu Eesti krossisõitjate ja MM-sarja paremik. Sõmerpalu mändide alla olid meie motokrossi paremikule kaasa elama tulnud mitmed tuhanded pealtvaatajad kaugelt ja lähedalt. Publiku aktiivsust ja rohkust hindasid ka võistlejad välismaalt.

Sõmerpalu 2011 208

Sõmerpalu staadionimotokross kogub iga aastaga ühe suuremat populaarsust ning osavõtjate kasvab järjepidevalt. Eelmisel aastal MM-sarja tippude jaoks loodud klass MX1 Intern nimekiri pikenes uute osavõtjate võrra sellel aastal veelgi.

Juba neljandat aastat järjest võisteldi Väino Leoki rändkarikale, mille saab endale superfinaali võitja. Sellel aastal kirjutati sellele uus nimi: äsja Saksamaal MM-sarja etapi võidu saanud Venemaa krossisõitja Jevgeni Bobrõševi oma. Eelnevalt on sellele kirjutatud Tanel Leoki (üks kord) ja Antonio Cairoli (kaks korda) nimed. Teiseks jäänud Tanel Leok ei teinud värskele MM-sarja etapivõitjale sõitu kergeks, pakkudes talle kuni viimaste ringideni arvestatavat konkurentsi, kuid kahjuks vedas tehnika enne lõppu alt. Kolmandaks jäi Itaalia krossisõitja Davide Guarneri.

Sõmerpalu 2011 224

Addinoli jaoks on Sõmerpalu staadionimotokross olnud aastaid väga oluline spordisündmus, mille korraldamisele võimalusel alati õlg alla pannakse ja omadele kaasa elama minnakse. Sellel aastal ei olnud ADDINOL mitte ainult pealtvaatajate poolel – Lõuna-Eesti müügijuht Martin Barkala võttis osa tuntust kogunud ja pealtvaatajate lemmikuks saanud säärude sõidust. Sõidukorda seati 1994. aasta mopeed DELTA. Addinol tiimi kuulusid ka oma mehaanik ja toetusmeeskond. Kahjuks pidi Martin peale Läti säärusõitjaga kokkupõrget sõidu katkestama, kuna kokkupõrke tagajärjel purunes meie masina gaasitross. Järgmine aasta on kindlasti Addinoli meeskond uuesti esindatud.

P7134788

Säärude sõidus premeeriti nii parimaid sõitjaid kui ka parimaid kostüüme, mis on aastatega läinud ainult huvitavamaks ja ainulaadsemaks.

Pealtvaatajate tähelepanu köitis ja südame võitis Tanel Leoki poeg Sebastian Leok, kes tegi Sõmerpalus oma avaliku debüütsõidu.

P7134828

Traditsiooniliselt loositi ka häid auhindu pealtvaatajatele. ADDINOLi meeskond soovib edu ja jaksu Leokite perekonnale ning Sõmerpalu motoklubile!

Rohkem pilte leiate siit!