Mads Ostberg toob auto24 Rally Estoniale teise uuema põlvkonna WRC auto

Kaks nädalat enne auto24 Rally Estonia starti kinnitas oma osalemist Norra rallisõitja Mads Ostberg. Koos rootslasest kaardilugeja Jonas Anderssoniga sõitev Ostberg toob starti teise uuema põlvkonna WRC auto – Ford Fiesta RS WRC. Maailmameistrivõistlustel osaleb Ostberg M-Sport Stobart Ford Rally Team all ja asub sarja kokkuvõttes kuuendal kohal. Eestis sõidab ta Norra rallitiimiga Adapta.

ostberg_kreeka
Pildil: Mads Ostberg ja Jonas Andersson Kreeka rallil. Foto: Stobart

Tänavu Rootsi rallil teise koha saanud Ostberg ja Andersson on seega teine ekipaaz, kes tulevad starti uue WRC autoga. Enne neid olid kirjas MINI WRC tiimi sõitjad Kris Meeke ja Paul Nagle. Sarnaselt paljudele teistele välissõitjatele on ka Ostberg eesmärgiks koguda vajalikke kilomeetreid kruusal enne Neste Oil Rally Finlandi kuid nende jaoks tähendab see võistlus enamat kui test.

Mads Ostberg: „Loomulikult tuleme me auto24 Rally Estoniale eesmärgiga sõita kiiresti ja ralli võita. Saame siit enne Soome MM-rallit hea fiilingu ja proovime Eestis erinevaid seadeid. Väga hea on see, et kohal on MINI WRC tiim ja Kris Meeke, kellega on meil võimalus oma kiirust võrrelda. Selles olen ma kindel, et tuleb hea võistlus. Lõuna-Eesti teedel pole ma varem sõitnud ja seepärast ootan põnevusega oma teist starti Eestis.“

Põnev vastasseis on ka nn vanade WRC autode hulgas, kus vastamisi lähevad Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Focus WRC) ning lätlased Ivars Vasaraudzis ja Mareks Stirna (Mitsubishi Lancer WRC). Möödunud nädalavahetusel toimunud Läti meistrivõistluste etapil Latgale rallil jäi peale Vasaraudzis, kes edestas Grossi 0,89 sekundiga. Kas Gross saab auto24 Rally Estonia’l revanši või mitte selgub juba järgmisel reedel ja laupäeval auto24 Rally Estonia’l.