Motokrossisõitjad pidasid maha põneva motokrossi meistrivõistluste avaetapi

Eelmisel nädalavahetusel sõideti Karksi-Nuias Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste esimene ehk avaetapp, kus startisid enamused kohalikud tipud ning kiired sõitjad naaberriikidest. Otseloomulikutl kuulus eliiti ka PMC ADDINOL HONDA RACING tiim.  

Esimeses sõidus MX2 masinaklassis võttis kindla võidu koos stardivõiduga Priit Rätsep. Sama ilusa tulemuse tegi ka Mikk Martin Lõhmus omas masinaklassis, kus samuti vormistati enda nimele nii stardivõit kui ka esikoht 20 sekundilise eduga. Harri Kullas oli MX1 klassis samuti esimeses sõidus väga tugev, jäädes Leoki järel teisele kohale.

,,Paraku aga tabas teises sõidus Honda mehi ebaõnn’’, sõnas tiimi manager Juss Laansoo. ,, Harri kukkumise ja pihta saamise üle olen väga kurb. Küll aga Priidu üle on seevastu väga hea meel. Mees nautis sõite, võttis stardivõidud ja osaleb nii Eestis kui Lätis MX2 klassi tiitlijahis.”

Harri Kullas kukkus niivõrd õnnetult, et kahjuks tuli võistlus katkestada ja tõsise vigastuse tõttu tuleb ka sõitudele väike paus sisse teha.   

“Tahaksin tänada kindlasti PMC Addinol Honda Racing tiimi, kes Eestis olles minu eest alati hästi hoolt kannavad, just eriti silmas pidades tehnilist poolt! Kahju küll, et hooaeg niiviisi algas, aga loodame, et suve teisel poolel saame näidata häid sõite ja tuua Honda esile!’’ rääkis Harri ise.

Seevastu Priit Rätsep tegi väga head sõidud ja nagu ta ise ütles – oli nädalavahetusega väga rahul.

,,Minu nädalavahetus oli mega hea. Kaks päeva ilusat krossi-ilma ja nii Nuia kui ka Aizpute rada meeldis mulle väga. Hetkel olen küllaltki vähe sõita saanud, aga tunnen end suhteliselt hästi tsikli peal. Järgmisel pühapäeval aset leidva Eesti/Läti etapp tuleb veel raske ja nõuab pingutamist, aga siis tuleb korralik paus ja saab järk-järgult oma vormi parandada! Kindlasti suured tänud Eesti Hondale, Oneclick Suspensionile ja kõigile teistele, tänu kellele ma saan oma lemmik-tegevusega siiani tegeleda,’’ lausus Priit Rätsep positiivselt.

Motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp peetakse järgmisel nädalal Lätis Apes, kus asuvad oma hooaja esimesi punkte jahtima ka külgvankrid ja quadid. Maarjamaa pinnal jätkuvad aga Eesti meistri- ja karikavõistlused 25. mail Tihemetsas, kus võistlevad ainult külgvankrid ja quadid. Soolotsiklite järgmine Eesti EMV/EKV etapp toimub 6. juulil Pärnus, kus võisteldakse lisaks ka Balti ja Läti meistrivõistluste punktidele.