Sõmerpalu motokrossi võitis taaskord Tanel Leok

Eesti motosuve üks kuumemaid üritusi – Väino Leoki rändkarikale pühendatud rahvusvaheline Sõmerpalu staadionimotokross toimus tänavu 12. Juulil juba kümnendat korda. Tugevas konkurendis suutis viiendat korda võidukarikas peakohale tõsta Tanel Leokil.

Väino Leoki rändkarikale sõideti õhtu viimases võistlussõidus, kus olid koos parimad MX1 ja MX2 klassi sõitjad. Stardist asus sõitu juhtima Tanel Leok, teda asus teisel kohal jälitama Honda tehasemeeskonna sõitja ja võistluse varasemalt 3 korda võitnud Evgeny Bobryshev. Oli selge, et nende kahe mehe vahel otsustataksegi võitja, sest nad liikusid kiiresti teistel eest ära. Ring ringi haaval suutis Tanel ka Bobryshevi ees vaikselt vahet kasvatada ja parimal hetkel küündis tema edu 7 sekundini. Kui juba näis, et Leoki edu on kindel, siis tuli tal sisse kaks väikest sõiduviga ja viimastele ringidele läksid liidrid koos. Marulise kaasaelamise saatel suutis Tanel siiski Bobryshevi enda seljataga hoida ja ta võitis viiendat korda Väino Leoki rändkarika. Kolmanda koha peale pidasid võitlust Harri Kullas, Davis Ivanovs ja Priit Rätsep. Lõpuks võttis poodiumu kolmandal astmel sisse koha Priit Rätsep PMC ADDINOL Honda Racing tiimist.


Traditsiooniliselt käisid rajal taas ka säärud ja nagu ikka, siis esimesed kohad kuulusid seal Läti sõitjatele. Rajal käis ka võistluse peakorraldaja Aivar Leok, kes lõpetas säärude sõidu 15. kohal.

Sõmerpalu rahvusvaheline staadionikross Väino Leoki karikale võitjad
2008 Tanel Leok
2009 Antonio Cairoli
2010 Antonio Cairoli
2011 Evgeny Bobryshev
2012 Evgeny Bobryshev
2013 Evgeny Bobryshev
2014 Tanel Leok
2015 Tanel Leok2016 Tanel Leok

 

ADDINOL on Sõmerpalu motokrossi ja Leokite motodünastiaga koostööd teinud juba alates 1992. aastast, hinnates kõrgelt seda tohutut innukust ja töökust, millega Leokid on Eesti motokrossi maailmakaardile viinud.