“Isad ja pojad”

Tekst: Kairit Matto
Foto: Martin Gatski

Ivan Turgenev on kirjutanud oma raamatus „Isad ja pojad“: „Elu tuleks sisse seada niimoodi, et iga hetk oleks tähendusrikas.“ 24. augustil Räpinas Linte krossirajal toimunud võistlus „Isad ja Pojad Räpinas 2013“ kinkis kindlasti väga paljudele taolisi tähendusrikkaid ja meeldejäävaid hetki.

Seekordne rahvusvaheline motokross oli järjekorras juba kahekümnes. „Isad ja Pojad“ nime kannab võistlus üheteistkümnendat aastat ehk alates ajast, mil Hiiumaalt alguse saanud sari Põlvamaale kolis. Võistlusest on aegade jooksul osa võtnud paljud tuntud ja tänaseks laias maailmas endale nime teinud krossisõitjad – Tanel, Aigar ja Martin Leok, Toomas ja Jüri Triisa, Juss Laansoo, Edik Kuusk, Gert Krestinov jt. Sellest aastast alates kuulub võistlus ka võistlussarja Top 200 etappide hulka.

Seekord võisteldi kokku kümnes erinevas masinaklassis. Võistlejaid oli lisaks Eestile veel Venemaalt, Lätist ja Leedust. Nagu võistlustel ikka, oli osalejate seas neid, kes saavutatud koha üle siirast rõõmu tunda võisid, ning neid, kel vähem õnne oli. „Isad ja Pojad Räpinas 2013“ võistlusel tabas ebaõnn koduradadel sõitnud Andero Lusbot, kes ratta mootori tehnilise rikke tõttu langes üle-eestilises TOP 200 järjestuses. Kui enne sõitu jagas Andero Jüri Triisaga 2.–3. kohta, siis Räpina võistluse järgselt on Andero 3. kohal. Top 200 esimesel kohal on jätkuvalt Heido Havam.

DSC_1846

„Isad ja Pojad“ võistlusel on algusest peale olnud oma kindel traditsioon. Nimelt antakse igal aastal auhind ka kõige paremale isa ja poja tiimile, kes istutab tamme, et midagi püsivat jääks võitu meenutama. Sel aastal istutasid Räpinasse tamme Niks ja Edijs Šilins Lätist, kes andsid lubaduse järgmisel aastal oma tamme vaatama tulla. ADDINOL soovib korraldajatele jaksu ja, et ikka jätkuks motokrossihuvilisi isasid ja poegi!