Sporditraditsioonid Põlvas

Tekst: Kairit Matto
Fotod: Põlva Tenniseklubi, FC Lootos

Olgugi et paljudele seostub Põlva spordi mõttes eelkõige käsipalliga, tegeletakse siin usinalt ka paljude teiste aladega ja tänu energilistele eestvedajatele on kujunenud välja juba pikaajalised sporditraditsioonid.

Sel aastal möödus 25 aastat Põlva Tenniseklubi asutamisest. Kui algusaastatel oli alaga tegelejaid Põlvas üsna vähe ja pigem harrastati seda kindlas väikses seltskonnas, siis tänaseks on hea meel tõdeda, et tennis on muutumas järjest populaarsemaks. Eriti rõõmustab Põlva Tenniseklubi selle üle, et viimasel ajal on klubiga liitunud mitmed noored spordisõbrad. See annab lootust, et tennisega tegeletakse Põlvamaal veel palju aastaid.

26.–28. juulil toimusid Põlvas järjekordsed meistrivõistlused tennises. Kõrgemate kohtade nimel võisteldi meeste üksik- ja paarismängus. Üksikmängus tuli võitjaks Indrek Talgre. Paarismängus saavutasid koostöös parima tulemuse Arvi Stüff ja Enno Toss. Paarismängu võitjad on igas mõttes juba veteransportlased ja seega noortele igati eeskujuks.

IMGP1429

Noortele pakub sportlikke väljakutseid ka FC Lootos, kes korraldas sel aastal Põlvamaal juba 15. korda rahvusvahelise noorte jalgpalliturniiri Lootosspring 2013. Lootosspringi puhul on tegemist Baltikumi ühe vanima noorteturniiriga, mis on kogunud tänaseks tuntust ka naaberriikides. Sel aastal osales kokku üle 60 võistkonna Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Inglismaalt (Newcastle’ist).

Nelja turniiripäeva jooksul mängiti ühtekokku 161 mängu, jagati välja 14 karikat ja 384 medalit. ADDINOLi karikad viisid sel aastal koju Tartu FC Helios jalgpalliklubi tublid väikesed jalgpallurid (poisid sünd 2005). Turniir oli edukas ka korraldajaklubi enda jaoks – koju jäeti sel aastal kolm karikat.

Lootosspring2013_AddinolCUP (23)

Kokkuvõttes jäid korraldajad selle aasta turniiriga väga rahule. FC Lootose president Indrek Käo sõnul oli sel korral tegu üle aegade parima turniiriga. „Rõõmu valmistas ka suur vabatahtlike hulk, mis on turniiri õnnestumise koha pealt ülimalt oluline. Samuti suutsime sisse viia väga olulise uuenduse – mängijate dokumentide kontrolli. See on oluline vanusegruppide kontrollimisel ning seeläbi ausa mängu tagamisel,“ lisas Käo.

ADDINOLil on hea meel, et sai omalt poolt aidata kaasa mõlema klubi tegemistele. Soovime korraldajatele jätkuvalt jaksu ja mängijatele ambitsiooni püüelda veelgi paremate tulemuste poole.