ADDINOL kutsub Sõmerpalu motokrossi säärude sõidule!

10. juulil 2013 peetakse Võrumaal, Sõmerpalus aasta suurim motokrossisündmus – Sõmerpalu motokross, mida sõidetakse kuuendat korda Väino Leoki rändkarikale. Võistluse raames kogunevad Sõmerpallu maailma motokrossi tipud. Põhivõistluse kõrval on äärmiselt suurt populaarsust kogunud punnvõrride ehk säärude võidusõit. See pakub nii pealtvaatajatele kui osalejatele endile palju nalja ja põnevaid elamusi. Säärude sõitudes pole oluline ainult kiirus, kuigi tehnika ettevalmistuses midagi juhuse hooleks ei jäeta. Väga oluline roll on ka kostüümidel.

Peakorraldaja Aivar Leoki sõnul võiks kõik, kellel kuuri all või garaažinurgas punnvõrr jõude seismas, tulla Sõmerpalu motokrossile. On just paras aeg välja selgitada, kas teie punnvõrrid on sõidukorras ja hakata mõtlema ka kostüümi peale, mis pole küll kohustuslik, kuid võib teie majapidamisse tuua pesumasina. Just see on auhind parimale kostüümile, et saaks selle aasta kostüümi puhtaks pesta. Parima kostüümi osas antakse auhinnad kolmele esimesele.

Alati on Sõmerpalus peetud säärudel ka meeskondlikku arvestust, parim meeskond saab endale eriauhinna, milleks on kännupink. Et oleks mille peal järgmise aasta plaane pidada. Loomulikult peetakse meeles kolme parimat säärusõitjat, kes saavad võidukarikad. Eraldi auhinna on välja pannud ADDINOL, seda siis kõige ADDINOLi temaatilisemale säärule. Ja isegi kui nende eelpool mainitud arvestuste hulka ei mahu, ei maksa meelt heita, kõigi startinud säärusõitjate vahel läheb loosi kolm auhinda. Ning kõik säärusõitjad, kes saavad üle lõpujoone, saavad Sõmerpalu motokrossi mälestusmedali.

Säärude sõidu pikkus on kuus minutit pluss üks ring ja seda sõidetakse spetsiaalselt lühendatud ringil. Säärude start antakse enne Sõmerpalu motokrossi tipphetke, milleks on superfinaal.

Siit saab lähemalt vaadata 2012 säärude sõidu videokokkuvõtet!