auto24 Rally Estonia sai väärika turismiauhinna

Tänavu 20.-21. juulil Otepääl ja selle ümbruses toimunud selle aasta Baltikumi suurim autospordisündmus auto24 Rally Estonia 2012 sai konkursi „Ehe Lõuna-Eesti 2012“ raames väärika auhinna, milleks oli võit parima turismisündmuse kategoorias. Saadud tunnustus on järjekordne märk sellest, et auto24 Rally Estonia on enamat kui lihtsalt üks võistlus.

Tänukiri (566x800)

„Ehe Lõuna-Eesti 2012“ on SA Lõuna-Eesti Turism poolt korraldatud konkurss, kus lisaks parimale turismisündmusele selgitatakse välja ka parim turismiobjekt. Parima turismisündmuse kategoorias olid lisaks auto24 Rally Estonia’le nominentideks SEB Tartu neliküritus, Põhjamaade noorte meistrivõistlused Mammastes, Haanja Maraton 40, Kalevipoja suveteater, etendus „Viru tangoʺ ning Võrtsjärve kala-ja käsitöölaat.

Tänavuse auto24 Rally Estonia korraldajate eesmärk oli teha kõrgetasemeline võistlus ja lisada sellele väärtust läbi erinevate kõrvaltegevuste nagu näiteks meelelahutusprogramm ja kontsert Tehvandi staadionil ning laste,- naiste-ja kaubandusalad hooldusala läheduses. Võit parima turismisündmuse kategoorias konkursil „Ehe Lõuna-Eesti 2012“ on tunnistuseks, et eesmärk sai täidetud.

auto24 Rally Estonia 2012 raames jälgis rallit ja sai selle sündmustest osa üle 23 000 inimese, kellest pea 16% olid välisturistid. Enim välisturiste tuli Soomest ja Lätist ning korduvkülastajate osakaal oli võrreldes 2011. aastaga 20,5%. Siseturistide osas oli see protsent 30.

auto24 Rally Estonia stardis oli kokku 155 meeskonda, kellest 53 olid Eestist ja 102 välismaalt. Kokku tõi auto24 Rally Estonia Eestisse võistlejaid 20 riigist üle maailma ja ajakirjanikke 10 riigist. auto24 Rally Estonia sündmusi kajastati aktiivselt 20 erineva riigi meediaväljaannetes.

Suured tänud ning suur kummardus kõigile, kes aitasid nii mastaapse sündmuse elluviimisel!

auto24 Rally Estonia 2012 toimus 20.-21. juulil ja tegu oli Eesti, Läti, Balti ja NEZ autoralli meistrivõistluste etapiga ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapiga, mida korraldati Eestis esmakordselt.

auto24 Rally Estonia 2013 leiab aset 19.-20. juulil Otepääl ja selle ümbruses ja sarnaselt selle aastaga on tegu Eesti, Läti, Balti ja NEZ autoralli meistrivõistluste etapiga ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapiga.

Vaata lisa: www.rallyestonia.ee