Lõppes Baltikumi suurim autospordisündmus: auto24 Rally Estonia

auto24 Rally Estonia on nüüdseks ajalugu. Edukas ajalugu, sest korraldajate hinnangul võistlus õnnestus ja suudeti pakkuda positiivseid emotsioone nii publikule kui sõitjatele. auto24 Rally Estonia üldvõit läks teist aastat järjest Norra-Rootsi meeskonnale Mads Østberg ja Jonas Andersson (Ford Fiesta RS WRC). See, et eelmise aasta võitjad tulid oma võitu kaitsma, on oluline signaal nii korraldajatale kui ka teistele sõitjatele üle maailma. auto24 Rally Estoniat jälgis hinnanguliselt kuni 15 000 pealtvaatajat.

Rally Estonia poodium

Foto: Jaanus Ree

Sellel aastal oli kindlasti väga oluline autoralli MM-sarjas osaleva Citroen Junior World Rally Team osalemine. Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul tõid Eestisse esmakordselt Citroen DS3 WRC võistlusauto ja nad jäid auto24 Rally Estonial osalemisega väga rahule.

Thierry Neuville:
„See oli meile esimene kord Eestis sõita ja teed olid sellised nagu ma ootasin, isegi natuke paremad. Meie jaoks oli see hea ralli, saime teha palju vajalikku testitööd enne Soomet ja järgmine aasta tuleb ilmselt tagasi tulla, et võitja kiiver endale saada.”

Parimad eestlased olid kolmandale kohale tulnud Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Focus WRC), kes suutsid selja taha jätta MM-sarjas osalevad Martin Prokopi ja Zdenek Hruza (Ford Fiesta RS WRC). Esikuuikusse mahtusid veel eestlastest Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Ford Fiesta S2000) ja Kaspar Koitla ning Alo Ivask (Mitsubishi Lancer EVO 9), kes olid viies ja kuues ning oma klasside võitjad.

Esimest korda oli auto24 Rally Estonia Historic autode FIA Euroopa meistrivõistluste etapiks, kus oli stardis MM-sarjas Fordi tehasemeeskonnas sõitev Jari-Matti Latvala, kes koos Asko Sairaneniga Historic ralli ka võitsid. Nende masinaks oli Ford Escort BDA. Samal võistlusel sai näha legendaarset Lancia 037 autot, mille roolis olnud Valter Jensen lõpetas ralli teisel kohal. auto24 Rally Estonia Historic 2012 zürii esimees Rod Parkin ütles kõigi osalejate nimel edasi tänusõnad korraldajatele ja publikule fantastilise ralli eest ja kinnitas, et FIA Historic Euroopa meistrivõistluste korraldajad on väga huvitatud ka järgnevatel aastatel selle sarja etapi toimumisest Eestis.

Meelelahutusliku poole pealt kogus reede õhtune live kontsert Eesti parimate artistidega palju publikut, Cosmopolitani naisteala ja Lõunakeskuse lasteala olid mõlemal päeval ralli külastajate hulgas populaarsed nagu ka kaubandusala. auto24 Otepää linnakatselt reede õhtul tehtud otseülekanne TV6 telekanalisse ja internetti toimis ideaalselt ja see kogus internetis vaatajaid üle maailma ja sellega astuti taas samm edasi autoralli kajastamises Eestis. Sky Plus ralliraadio kuulajaid oli samuti nii Eestis kui piiri taga ja tänavu rääkis ralliraadio nii eesti, inglise kui ka läti keeles.

Rally Estonia publik

Foto: Jaanus Ree

Meedia huvi sündmuse vastu oli suur, kokku kajastas võistlust üle 100 meedia esindaja, lisaks kodumaisele meediale oli auto24 Rally Estonia suurelt pildis nii Lätis, Venemaal kui Soomes. Samuti suurtes rahvusvahelistes autospordiväljaannetes nagu näiteks wrc.com ja autosport.com. Tänavu viibis Eestis ka World Rally Radio reporter Rebecca Williams, kes salvestas siin mitmeid intervjuusid, mida saab kuulda juba Soome MM-ralli ajal.

Mads Ostberg

Foto: Jaanus Ree

Ka tänavu olid ralli kavas hüppevõistlused, auto24 hüppel Otepää linnakatsel tegi pikima hüppe ja sai Carglass poolt välja pandud auhinna Sony Vita mängukonsooli Georg Gross, kelle hüppe pikkuseks mõõdeti 28 meetrit. Gross pälvis parima hüppe eest auhinna ka Bahco hüppel, auhinnaks oli talle Bahco tööriistakäru, mis iga meistrimehe unistus. Hüppe pikkuseks oli 30 meetrit. Lisaks olid veel auto24 Rally Estonia kavas Battery ja Penetroni hüpped, mis pakkusid võimsaid õhulende.

Rally Estonia Georg Gross

Foto: Jaanus Ree

Väga oluline oli auto24 Rally Estonia juures see, et võistlus möödus ilma suuremate õnnetusjuhtumitega, väljasõite küll oli, kuid need ei olnud enamuses raskete tagajärgedega.

auto24 Rally Estonia korraldajad tänavad rallipublikut, sõitjaid, koostööpartnereid, meediat ja kõiki inimesi, kes andsid oma panuse Baltikumi suurima autospordisündmuse edukaks toimumiseks. Aitäh!