auto24 Rally Estonia oli Talsi rallil suurelt pildis

Möödunud nädalavahetusel sõidetud Läti autoralli meistrisarja etapp, Talsi ralli on Läti autospordis üks suuremaid sündmusi. Läti meistrisarja etapil oli väljas ka auto24 Rally Estonia, seda nii korraldusmeeskonna kui auto24 Rally Estoniat tutvustava TV 6 Rally Team Sander Pärn ja Ken Järveoja näol.

Talsi02
Foto: auto24 Rally Estonia.

Kogu nädalavahetuse eesmärgiks oli tutuvustada selle aasta auto24 Rally Estonia plaane nii sõitjatele kui Läti publikule, sest tänavune võidusõit on ka Läti meistrivõistluste etapp. Selle tarbeks oli Talsi ralli hooldusalale välja pandud suur telk, kus oli avatud auto24 Rally Estonia rallipood. Osta sai nii rallipasse kui fännitooteid ja kokkuvõtvalt võib öelda, et hetki, mil telgis rahvast polnud, oli vähe. Positiivne oli see, et auto24 Rally Estonia on Läti rallipubliku seas tuntud kaubamärk. Lisaks oli Talsi ralli olulistes vaatamiskohtades ja rallipubliku liikumisteekondade ääres väljas auto24 Rally Estonia reklaamplakatid, mis nii mõnelegi pealtvaatajale nende enda sõnul jättis mulje, et tegu on pigem auto24 Rally Estonia kui Talsi ralliga.

Talsi01
Foto: auto24 Rally Estonia.

Lisaks tehti aktiivset teavitustööd sõitjatele, kellele jagati infot auto24 Rally Estonia kohta. Sõitjatel on huvi Eestis toimuva Läti meistrivõistluste etapi osas olemas ja on põhjust uskuda, et Lätist tuleb Otepääle tavapärasest rohkem meeskondi. Kokkuvõtvalt võib öelda, et visiit lõunanaabrite juurde oli kasulik ja vajalik ning auto24 Rally Estonia oli Talsi rallil suurelt pildis.

Talsi03
Foto: auto24 Rally Estonia.

auto24 Rally Estoniat ka MM-rallil tutvustanud TV 6 Rally Team Sander Pärn ja Ken Järveoja said Talsis absoluutarvestuses viienda koha, N4 arvestuses olid nad neljandad. Meeste hoogu pärssis pisut avakatsel purunenud rehv, kuid teisel päeval liiguti juba väga heas tempos. Ralli võit läks Janis Vorobjovsile ja Guntars Zicansile, kes viimasel katsel suutsid mööduda Andis Neiksansist ja Peteris Dzirkalsist, kolmas koht kuulus Kaspar Koitlale ja Andres Otsale. On põhjust uskuda, et Talsi ralli esikolmiku mehed on stardis ka auto24 Rally Estonial. Eelmise aasta auto24 Rally Estonia võitjad Mads Ostberg ja Jonas Andersson katkestasid teisel katsel Mitsubishi Lancer EVO X käigukasti purunemise tõttu.

auto24 Rally Estonia 2012 sõidetakse 20.-21. juulil ja tegu on Eesti, Läti, Balti ja NEZ autorallimeistrivõistluste etapiga ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapiga.