Sander Pärn ja Ken Järveoja said Portugali MM-rallilt väärt kogemuse ja oma klassi kolmanda koha

TV6 Rally Team Sander Pärn ja Ken Järveoja, kes startisid Portugali MM-rallil MM-Motorsport meeskonna poolt ette valmistatud Subaru Imprezaga, lõpetasid raske ralli N-rühma kolmanda kohaga. Sander, kes teist aastat saab õpetust Markko Märtinilt, tunnistas, et tegu oli keerulise ralliga, kust samas saadi kuhjaga kogemust.

Rally Portugal 2
Foto: Sander Pärn Rally Team.

Portugali ralli avapäeva järel olid auto24 Rally Estoniat Portugalis tutvustanud Sander Pärn ja Ken Järveoja N-rühma liidrid. Teise päeva esimesel katsel jäid eestlased kahjuks raja äärde, kuid jätkasid superralli ehk sellel aastal uue nime Rally 2 reeglite kohaselt kolmandal päeval. Kahel viimasel päeval liiguti tõusvas tempos, pühapäeval võideti N-rühma arvestuses kuuest katsest neli ja nii tõusid nad sõiduga N-rühma neljandalt kohalt kolmandaks.

Rally Portugal 3
Foto: Timo Anis.

Sander Pärn: „See oli üsna raske katsumus meile, esimesel päeval õppisime, kuidas üldse nendel teedel sõitma peaks, kuid lõpetasime päeva liidritena. Õhtused katsed olid pimedas ja kahel korral läks mahapööre pikaks. Teisel päeval, esimese katse neljandal kilomeetril sõitsime veetakistusse liiga suure hooga ja see tõmbas vee mootorisse. Pidime katkestama. See juhtus puhtalt kogemuse puudumise ja ilma tõttu. Rajaga tutvumise ajal oli selle koha peal lomp, kuid öö otsa sadanud vihma tõttu oli sellest saanud konkreetne oja. Markko küll ütles, et N-rühma autoga tuleb sellistest kohtadest väga rahulikult tulla. Kurvi tagant tulime ja ei osanud oodata seda. Kolmanda päeva hommikul läks küll rehv, kuid päeva jooksul saime hoo üles ning sai selgemaks, kuidas nendel teedel N-rühma autoga sõita. Selle päeva viimase katse N-rühma arvestuses võitsime. Viimane päev oli kõige parem, oma klassis saime neli katsevõitu kuuest ja tõusime sõiduga kolmandale kohale. Viimasel päeval elasime üle ka meie karjääri kõige hirmsama hetke, kui jäime ühe järsu mäeserva peale kiikuma ja oleks peaaegu sealt alla pannud, õnneks saime tagurdades välja. Saime väga palju kogemusi ja teadmisi kuidas sellistel aeglasematel ja rasketel kruusateedel hästi sõita. Selleks me siia tulimegi.“

Portugali ralli N4 klass
1. Juri Protasov-Kirill Nesvit Subaru
2. Andis Neiksans-Peteris Dzirkals Subaru +6.30,0
3. Sander Pärn-Ken Järveoja Subaru +8.38,0