Euroopa suurim biogaasimess BIOGAS 2012 tõi kohale rekordarvu külastajaid

Iga-aastane Euroopa suurim ja tähtsaim biogaasiteemaline konverents-mess toimus 10.–12. jaanuaril 2012 Saksamaal Bremenis ning selle tänavuseks motoks oli „Biogaas suudab – detsentraliseeritult, tõhusalt ja jätkusuutlikult!“. Valdkonna vaieldamatut populaarsust näitas rekordarv eksponente ja külastajaid.

FA_Biogas_2012

Saksa Biogaasi Assotsiatsiooni korraldatav Euroopa suurim ja populaarseim biogaasimess toimus juba 21. korda ja loomulikult oli seal esindatud ka ADDINOLi emafirma ADDINOL Lube Oil GmbH oma kõrgekvaliteediliste gaasimootoriõlidega.

unknown.unknown

Uue külastajate rekordi püstitanud biogaasimess edastas igati positiivse sõnumi: 431 ettevõtet tutvustasid üle 15 000 ruutmeetril kõige uuemaid tooteid ja teenuseid seoses biogaasiga kui mitmekülgse energiakandjaga.
Esmakordselt külastas messi ja konverentsi üle 7000 inimese üle kogu maailma, mis korraldajate sõnul tõestab seda, et biogaas on taastuvenergia kõige olulisem allikas ja näitab majanduses kasvutendentsi.

unknown.unknown2

Korraldajate sõnul on Saksamaa liiduvalitsuse väljakuulutatud uus energiapoliitika, mis näeb ette jätkusuutlikkuse suurendamist, realiseeritav ainult biogaasi abiga ja seda vaatamata 2012. aasta taastuvenergiaseadusega (EEG) karmistuvatele nõuetele biogaasi valdkonnas.

unknown.unknown3

Konverentsi keskseks teemaks oligi sel aastal Saksamaal jõustuv taastuvenergiaseaduse (EEG) muudatus. Lisaks arutati foorumitel, töötubades ja ettekannetes sellistel teemadel nagu biogaasi roll jätkusuutlikus energiavarustuses, gaasi juhtimine võrku ja trendid energiataimede kasvatuses. Lisaks räägiti elektri otseturustamisest, efektiivsuse suurendamise võimalustest ja seadmete uuendamisest.

unknown.unknown4

unknown.unknown5

ADDINOL tutvustas messil oma gaasimootoriõlisid MG 40-Extra Plus, MG 40-Extra LA ja MG 40-Extra Synth, mis on ette nähtud tööks biogaasiga ja teiste erigaasidega ning maagaasiga. Nimetatud gaasimootoriõlidel on olemas juhtivate gaasimootoritootjate GE Jenbacheri, MWM-i, MTU Onsite Energy ja MAN-i heakskiit.

Bild 012

Järgmine biogaasimess ja konverents BIOGAS toimub 29.–31. jaanuaril 2013 Saksamaal Leipzigis.

DSC09248_large