Ettevõtjaid kasvatatakse maast madalast!

Eelmisel nädalal toimus Tartu ettevõtlusnädal 2011. Tartu ettevõtlusnädal oli erinevatele sihtgruppidele mõeldud ettevõtlust kui eluviisi tutvustavaid ja propageerivaid tegevusi pakkuv üritus. 2011. aasta ettevõtlusnädala läbivaks teemaks oli ettevõtluskultuur, mis hõlmas nii vastutustundliku ettevõtluse kui ka ärieetika teemasid.

ettev6tluskyla 014b

Tartu ettevõtlusnädala raames avati Raadil asuvas Eesti Rahva Muuseumis Ettevõtlusküla. Ettevõtlusküla on erinevas vanuses lastele mõeldud ettevõtluse, majanduse ja finantskirjaoskuse aluseid tutvustav simulatsioonimäng. Mängu käigus õpetatakse lastele arusaamist igapäevastest rahaasjadest, ettevõtlusest ja majandusest. Tutvustatakse erinevaid ameteid ja ettevõtteid, räägitakse teeninduskultuurist ja müügiprotsessist. Põgusalt tutvustatakse rahanduse osa ja makse ning elementaarset tulude ja kulude käsitlust. Seletatakse lahti soovide ja kohustuste osa igapäeva rahanduses ning kuidas planeerida ja säästa, et oma soove täita. Kindlasti õpivad lapsed selle mängu käigus meeskonnatööd ja loovust. Korraga saavad mängida 20–30 last.

5.–7. oktoobril avatud Ettevõtluskülas oli loodud palju erinevaid ettevõtteid: logistikakeskus, pank, pood, kohvik, raadio, vabaajakeskus, linnavalitsus ja politsei. Ettevõtetes kaubeldi rahaga jaaf. ADDINOL aitas koos Olerexiga varustada kohalikku logistikakeskust.

blogisse1

Ettevõtlusnädala raames toimus kolme päeva jooksul kuus mängu (kolm algklassidele ja kolm põhikoolile) ning seminar õpetajatele. Algklasside mäng oli suunatud eraisiku ettevõtlusele ja rahandusele ning põhikooli osa oli suunatud ettevõtte rahandusele. Kolme päeva jooksul külastas Ettevõtlusküla 172 last ja 15 õpetajat.

Ettevõtlusküla majandab ja mänge korraldab MTÜ Ettevõtlusküla. Hetkel otsitakse uusi ruume küla taasehitamiseks. Ettevõtlusküla tegemistega saate tutvuda nende kodulehel www.ettevotluskyla.ee ja Ettevõtlusküla Facebooki lehel.

ADDINOL soovib edu kõigile tulevastele ettevõtjatele ja jääb huviga uusi tegemisi ootama!