Eesti Maanteemuuseumis Varbusel kohtusid erilised sõidukid

Eesti taasiseseisvuspäeval, 20. augustil, korraldas Eesti Maanteemuuseum Põlvamaal Varbusel huvitavate ja ainulaadsete sõidumasinate kokkutuleku, et tähistada 115 aasta möödumist esimesest Eestis toimunud autoesitlusest ning anda üle auhind muuseumi väljakuulutatud fotokonkursi „Maanteede uhkus“ võitjale. Eesti Maanteemuuseumi koostööpartnerina premeeris ka ADDINOL oma lemmikut, kinkides talle ühe õlivahetuse jagu mootoriõli.

Fotokonkursile „Maanteede uhkus“ esitati töid kahes kategoorias: ise ehitatud masinad ja tuunitud masinad. Võitjaks osutus Janne Eespäeva ümberehitatud ZAZ 965A, mis moodustas koos omapärase järelkäruga poolteist maanteemuhku. Kohapeal osutus külastajate ja ka ADDINOLi lemmikuks Mati Leivategija Moskvitšist ja Audi Quattrost kokku ehitatud haruldaste maalingutega ainulaadne sõidumasin. Peale vaadates ei julgeks küll väita, et see masin vaid 10 sekundiga nullist sajani kiirendab.

299465_208167805904245_134459639941729_506480_1859803_n

Ürituse raames olid maanteemuuseumis enda tegemisi tutvustamas ka Eesti Rallikrossi Komitee ja rallikrossi meeskond Reinsalu Sport koos Division1 klassis sõitva Škoda Fabia WRC-ga.

Lisaks kohale sõitnud ise ehitatud ja tuunitud masinatele on seal tutvumiseks palju teisi sõidumasinaid läbi aegade. ADDINOLi meeskond soovitab Eesti Maanteemuuseumit kindlasti külastada pere või sõpradega, kuna vaatamist jätkub nii suurtele kui ka väikestele. Lastele on huvitavaks atraktsiooniks liikluslinnak koos elektriautodega. Meespere tähelepanu köidavad vanad teehooldusmasinad ning õrnemale soole võib huvi pakkuda teede ajalugu tutvustav näitus.

eespäev1 (Large)