Siim Plangi ja Marek Sarapuu jätkasid Briti autoralli meistrisarja Iirimaa keerulistel asfaldikatsetel

Põhja-Iirimaa teedel sõidetud Briti meistrivõistluste viies etapp, Toddsleap International Rally oli oma katsete ja keerulise ilmaoludega korralik katsumus kõigile sõitjatele, kes ralli lõpetasid. Loomulikult oli eelis kohalikel meestel, kes varajases nooruses juba sellistel teedel harjunud sõitma. Siim Plangi ja Marek Sarapuu jaoks oli see teine asfaldiralli Briti meistrivõistlustel. Erinevalt eelmisest korrast saadi nüüd tulemus kirja ja hinnalise kogemusega on hea edasi minna.

siim_plangi_20110821_1255860258
Foto: www.rallybrc.co.uk

Peale kahte päeva ja 14 katset lõpetasid Autosport Technology meeskonnas sõitvad Siim Plangi ja Marek Sarapuu Briti sarja absoluutarvestuse üheksandal kohal, kaheveoliste autode osas oli nende koht kuues. Briti meistrivõistluste arvestuses võitsid ralli kaheveolise autoga sõitnud Martin McCormack ja David Moynihan (Citroen DS3 R3).

Siim Plangi: „Tegu oli raske ja õpetliku nädalavahetusega. Saime kindlasti hea õppetunni asfaldil sõitmise osas, kuid mõnes mõttes on see üsna unikaalne kogemus, sest selliseid teid nagu Iirimaal palju maailmas pole. Oli kõike, laiemat ja kitsamat osa. Erinäoliseks teeb need teed aga see, et need on äärmiselt hüplevad. Kui Iirimaal sõideti MM-etapp, siis olid WRC autodel kasutusel spetsiaalselt selleks ralliks ette valmistatud amordid. Mul Renault Twingo R2 masina amortidega nendel teedel liiga kindel tunne ei olnud. Kindlasti saab rahul olla sellega, et lõpetasime ralli, sest siin öeldakse seda, et esimesel korral see ralli kohe lõpetada on juba saavutus. Teisalt oma kiirusega ma rahule ei saanud jääda, meil oli ka probleeme, käigukang murdus ära ja side kadus, kuid suutsime nendest probleemidest üle olla.“

Siim Plangi ja Marek Sarapuu järgmiseks stardiks on planeeritud septembris sõidetav Eesti autoralli meistrivõistluste kuues etapp Mulgi ralli. Klassis A7 on nad Eesti meistrivõistluste kindlad liidrid.