Kris Meeke sai auto24 Rally Estonia meeskonnalt Neste Oil Rally Finlandil oma elusuuruses puukuju

Möödunud nädalavahetusel toimunud autoralli MM-etapil Soomes, Neste Oil Rally Finland’il, oli kohal ka auto24 Rally Estonia meeskond. Põhjuseid, miks ühte parima korraldusega MM-rallit külastada oli mitmeid. Kaasa elada Eesti sõitjatele, tutvustada Rally Estoniat ja anda üle auto24 Rally Estonia ajal valminud Kris Meeke’i puukuju.

Mäletatavasti pidid Mini WRC meeskond ja Kris Meeke osalema tänavusel auto24 Rally Estonial. See jäi aga ära, kuna Meeke sõitis testide ajal teelt välja ja auto sai viga niipalju, et sellega otsustati Eestisse mitte tulla. Siiski ei jäänud Kris Meeke auto24 Rally Estonialt kõrvale, tähelepanelikum rallihuviline märkas kindlasti hooldusala ääres olnud kaubandustänaval puukujurid.ee seltskonda, kes nimetavad ennast ka mootorsaagidega võluriteks. Põhjusega. Sest ralli käigus valmis meestel korraldajate palvel Kris Meeke’i elusuurune kuju. Tanel ja Taavi Pirk olid mehed, kes selle teose valmis tegid. Sellega ei piirdutud, puidust Meeke pakiti sisse ja võeti Soome kaasa, kus see siis reede õhtuses hoolduses Kris Meeke’ile üle anti.
Üllatunud oli Kris Meeke’i emotsiooni kohta vähe öeldud, mees tunnistas, et tehtud on hea töö, sarnasus on täiesti olemas. Reede õhtuses hoolduses oli MINI WRC meeskonna telgi juures ka palju rahvast, kes päris ja puust Meeke’ist pilte klõpsutas. Kris Meeke’i sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et ta ei saanud Eestisse tulla ja ta lubas selle vea järgmine aasta parandada.

meeke_finland
Pildil: Urmo Aava, Kris Meeke ja Tarmo Hõbe.

Lisaks sellele tutvuti Neste Oil Rally Finland korraldusega, sest arvestades Rally Estonia pikemaid sihte saada mõne suurema sarja etapiks, on maailma ühelt parimalt rallilt alati midagi uut õppida. Kohtuti ka erinevate tehase-ja eratiimide sõitjate ning esindajatega, kus räägiti selle aastasest auto24 Rally Estoniast ja tutvustati 2012. aasta plaane. Loomulikult edastati kõigile ka kutse osalemaks aastal 2012 Rally Estonial.

Lisaks Eesti sõitjatele oli põhjust kaasa elada tänavustele auto24 Rally Estonia võitjatele – Mads Östbergile ja Jonas Anderssonile, kes tulid absoluutarvestuses kõrgele kuuendale kohale.