WRC Academy tuleb auto24 Rally Estoniale

Tänavu lisandus autoralli maailmameistrivõistlustele uus sari – WRC Academy. Meil on põhjust uhked olla, sest peale kahte etappi on seal liidrikohal Egon Kaur. auto24 Rally Estonia annab hea võimaluse näha ja saada osa WRC Academy sõitjate konkurentsist Lõuna-Eesti teedel, kui selle sarja kaheksa ekipaazi auto24 Rally Estonia starti tulevad.

Egon_sardiinia1-1
Pildil: Egon Kaur Sardiinias. Foto: Ray Põder.

Egon Kaur on võitnud mõlemad seni sõidetud etapid. Samas sarjas sõidab ka Miko-Ove Niinemäe ning Eesti sõitjad on teinud teiste sõitjate hulgas head reklaami auto24 Rally Estoniale. Eestis saab enne Neste Oil Rally Finland raskeid katseid käe soojaks sõita ja nii on auto24 Rally Estonia stardinimekirjas pooled WRC Academy sõitjad. Enamus neist stardib samasuguste esiveoliste ja 1,6 liitrise mootorimahuga Ford Fiesta R2 autodega, millega WRC Academy sarjas sõidetakse ka MM-rallidel. Eestis lähevad need masinad A6 masinaklassi ja lisavad seal kindlasti põnevust.

Lisaks Egon Kaurile ja Miko-Ove Niinemäele stardivad WRC Academy sõitjatest auto24 Rally Estonial väga kiire iirlane Craig Breen, Austraalia naissõitja Molly Taylor, tšehh Jan Cerny, britt Alastair Fisher, Victor Henriksson Rootsist ja Sergei Karjakin Venemaalt.

Egon Kaur: „Eesmärgiks on eelkõige saada sõiduaega enne Soome rallit. Senised kaks MMi on olnud nö aeglased rallid, Soomes aga enamus aega viienda käigu saatel möödubki. Oleme ausad, sel aastal pole korralikult kiiresti sõita saanudki, prooviks seega auto24 Rally Estonial tempo taas üles tõsta.“

Egon_sardiinia2-1
Pildil: Egon Kaur Sardiinias. Foto: Ray Põder.

Craig Breen: „Tahame Eestist enne Soome MM-rallit saada võistluskilomeetreid ja seda soovitavalt tihedas konkurentsis. Loodame saada Eestis ka hea seadistuse, et oleksime Soomes kiired esimesest kiiruskatsest alates. Meie jaoks on põnev end proovile panna ka väljaspool WRC Academy etappi ja võrrelda oma tempot Eestis nii meie sarja kui kohalike sõitjatega.“

Molly Taylor: „Ootan suure põnevusega starti auto24 Rally Estonial. Ma pole kunagi sellistel teedel sõitnud, kuid need tunduvad fantasilised ja ma ei jõua ära oodata, millal pääsen sõitma. Loomulikult on see meile hea ettevalmistus enne Soome MM-rallit ja kuna mul on uus kaardilugeja (Sebastian Marshall), siis saame Eestis ka meievahelist koostööd lihvida.“