auto24 Rally Estonia meeskond pidas Electric Race’il osalemist huvitavaks kogemuseks

2.06.2011

Teiste elektriautode võistkondade seas, kes neljapäeval startisid Estonia teatri eest elektriautode võidusõidule Electric Race Tallinn-Monte-Carlo, oli ka auto24 Rally Estonia meeskond koosseisus Urmo Aava ja Silver Kütt. Monaco prints Albert II poolt avatud võidusõidu Tallinna proloogil osaleti Peugeot iOn elektriautoga.

aava_kytt_electric2
Foto: Pille Russi/Autoleht

Electric Race Tallinn-Monte-Carlo 2011 sõidetakse tavaliikluses ja liikluseeskirja jälgides ning tänavasõiduks ettenähtud elektriautodega. See tähendab, et oluline ei ole etappide võimalikult kiire vaid hoopis täpne läbimine, eesmärgiga sõita see läbi etteantud ajaga. Tallinna tänavatel sõidetud 20 kilomeetri pikkusel proloogil oli selleks ajaks 34 minutit, millega auto24 Rally Estonia meeskond proloogi ka läbis.

aava_kytt_electric
Foto: Pille Russi/Autoleht

„Meie eesmärk, läbida proloog etteantud ajaga sai täidetud. Meiega ühesuguse tulemuse sai veel viis võistkonda. Sellisel juhul aga määratakse paremusjärjekord stardinimekirja alusel. Meie stardinumber oli 14, eelpool mainitud kuuikust oli see kõige tagumine ja nii kuulus meile kuues koht. Vaieldamatult oli see hea kogemus ja kogu see võidusõit on oluline. Usume, et võidusõidu tulevikus on koht elektriautodel olemas, seda näitab ka autospordi katuseorganisatsiooni FIA huvi elektrisõidukite ja keskkonnasõbraliku mõtteviisi vastu,“ ütles Urmo Aava. Proloogi võit kuulus Team Estonia võistkonnale, mille moodustasid Eesti Autospordi Liidu president Margus Reinsalu ja Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm.