auto24 Rally Estonia meeskond osaleb Electric Race Tallinn-Monte-Carlo Tallinna etapil

01.06.2011

2. juunil kell 14.30 antakse Tallinnas Estonia teatri eest tseremoniaalne start elektriautode võidusõidule Electric Race Tallinn-Monte-Carlo 2011. Peale starti sõidetakse Tallinna linna tänavatel 20 kilomeetrine proloog, kus läbitakse muuhulgas Pirita-Kose Kloostrimetsa ringrada ja finiš on Rotermanni kvartalis. Kogu Electric Race sõidetakse tavaliikluses ja liikluseeskirja jälgides ning tänavasõiduks ettenähtud elektriautodega. Teiste hulgas teeb proloogi kaasa auto24 Rally Estonia meeskond koosseisus Urmo Aava ja Silver Kütt. Autoks Peugeot elektriauto iOn.

aava_electric

Urmo Aava sõnul võtab auto24 Rally Estonia meeskond proloogil osalemist väga tõsiselt ja eesmärgiks on läbida proloog võimalikult täpselt etteantud kontrollaega jälgides. Ühtlasi soovivad auto24 Rally Estonia korraldajad Electric Race proloogil osalemisega juhtida tähelepanu keskkonnasäästlikule ja rohelisele mõtteviisile.

Electric Race Tallinn-Monte-Carlo 2011, mille finiš on 11. juunil, korraldamise eesmärkideks on taastada ajaloolise tähesõidu traditsioon Tallinna ja Monte-Carlo vahel, tutvustada keskkonnasõbralikke elektrisõidukeid, liita tulevikus Põhja-ja Lõuna-Euroopa keskkonnasõbralike teedega, mis on kaetud elektriautode laadimisvõrguga, tutvustada 2011 Euroopa kultuuripealinnu Tallinna ja Turut ning arendada koostööd erinevate Euroopa regioonide vahel.

Peugeot iOn stardib ka auto24 Rally Estonia Otepää linnakatsel, kus sellega enne võistlusautosid sõidavad 5,3 kilomeetri pikkuse katse läbi nimisponsori auto24 esindaja Sanoma Baltics tegevjuht Margus Tomberg ning suurtoetaja Olerex esindaja Antti Moppel.

auto24 Rally Estonia pöörab tänavu lisaks keskkonnasõbralikule ja rohelisele mõtteviisile tähelepanu ka heategevusele. Korraldajad on otsustanud annetada iga müüdud auto24 Rally Estonia rallipassi pealt 0,32 eurot Valga kodutute loomade varjupaigale, kus saadud rahaga on plaanis parendada varjupaika ja osta loomadele süüa.