Saksamaal toimub Euroopa suurim biogaasi mess

Euroopa suurim ja olulisem biogaasi mess toimub 11.01.–13.01.2011 Nürnbergis, Saksamaal, mille moto on „Biogaas suudab – looduslikult“. Saksa Biogaasi Assotsiatsiooni poolt korraldatud mess toimub juba 20.korda ja loomulikult ka seekord on Addinoli emafirma Saksamaalt Addinol Lube Oil GmbH oma biogaasimootoriõlidega esindatud.

Euroopa suurimale biogaasisektori kohtumisele Nürnbergis oodatakse jaanuaris ca 6000 osavõtjat ja külastajat. Messil on esindatud üle 280 väljapanija. Messi programmi kuulub arvukalt ettekandeid ja töötubasid teemadel mikrogaasivõrgud, biogaasijaamade turvalisus ja optimeerimine ning biogaasi regionaalne kasutamine ja taastuvenergia seaduse EEG 2012 täiendus.

Biogaasisektor võib tagasi vaadata 20-aastasele tormilisele ja edukale arengule ja on tänaseks välja kujunenud väga oluliseks majandusfaktoriks. 2010. aastal kaetakse näiteks Saksamaal juba ca 4,3 miljoni majapidamise elektritarve alternatiivsetest energiaallikatest toodetud elektriga.

Addinoli gaasimootoriõlid MG 40-Extra Plus ja MG 40-Extra LA sobivad ideaalselt kasutamiseks biogaasijaamade gaasimootorites, kuid nad leiavad üha enam kasutust ka kaevandus-, prügila- ja reoveegaasi jõul töötavates jaamades.

Biogaasi mess