Sõmerpalu staadionikrossi rada läbis uuenduskuuri

rada_1

29.juunil sõidetav Sõmerpalu staadionikross toob  Eestisse läbi aegade esinduslikuma krossisõitjate seltskonna. Ettevalmistused  käivad kaks nädalat enne võistlust täie hooga. Muudatused on toimunud raja osas, mis peaks nüüd pakkuma pealtvaatajatele rohkem ja paremat vaatemängu.

Sõmerpalus sõidetakse sel aastal motokrossi  40. korda, kolmandat korda toimub sõit Sõmerpalu motoklubi ellukutsuja, Väino Leoki rändkarikale. Stardinimekirjas on palju tuntud nimesid, Väino Leoki pojapoeg Tanel Leok, valitsev maailmameister, 2010. aasta motokrossi MM-sarja liider ja eelmise aasta Väino Leoki rändkarika võitja Antonio Cairoli on kindlasti suurimad publikumagnetid. Selleks, et tipptasemel sõitjad ja pealtvaatajad saaks Sõmerpalu staadionikrossilt 100% positiivse elamuse, on raja osas muutusi tehtud.

Aivar Leok, Sõmerpalu staadionikrossi korraldaja: „Rajameister Avo Leoki juhendamisel on tööd kõvasti tehtud. Eesmärgiks on teha rada nii sõitjatele kui pealtvaatajatele põnevamaks, rada on laiem, hüpped kõrgemad, sõitjad on sellel aastal rohkem õhus kui varasematel aastatel. Kuna kohal on nimekad sõitjad eesotsas Cairoliga, siis teeme selleks kõik, et nad ka järgmisel aastal stardis on.  Muutunud on ka stardi asukoht, see on viidud rajast väljapoole. Põhjuseid selleks oli mitmeid, kuna osalejate arv Sõmerpalus on suur, tuleb paljudes klassides ka B-finaal. Nüüd saab järgmine start juba siis valmis olla kui eelmised mehed veel rajal on, varem pidi sõidu lõpu ära ootama. Teine, väga oluline fakt on see, et kui start on rajast väljaspool, ei piira enam stardi taga olnud sein pealvaatajate vaatevälja, rada on täies ulatuses nähtav igast punktist.“

Pealtvaatajatel, eriti just pere väiksematele liikmetele jagub Sõmerpalu staadionikrossil tegevust ka raja kõrvale. Kohal on esmakordselt limonaadilehmad, mida lüpstes saab limonaadi, kaks batuuti ja Sky Jump. Nagu

Sõmerpalus juba traditsiooniks on saanud, on ka sellel aastal pealtvaatajatele loosiauhinnad, peaauhinnaks on Husqvarna murutraktor, soojendusauhindadeks on Kärcheri survepesur, jalgratas ja LG 42-tolline, sisseehitatud digiboksiga televiisor.

Piletihind on 150 krooni, allameetrimehed saavad sisse tasuta.

Sõmerpalu staadionikross Väino Leoki rändkarikale sõidetakse 29. juunil, võistlusklassideks on MX1 Inter, MX1, MX2, 65 cc, 85cc, Mini MX ja loomulikult eelmise aasta publiku lemmikklass, Säärud. Treeningute algus on kell 14.15, esimese finaalsõidu start antakse kell 17.15 ja superfinaali algus on orienteeruvalt kell 20.30, enne superfinaali tulevad rajale Säärud.

Addinol on Leokite motodünastia pikaaegseim toetaja ning traditsiooniliselt ka Sõmerpalu motokrossi tulihingeline fänn ja sponsor.