Addinol osaleb biogaasi messil

Biogas2010

Biogaasi sektori selleaastane suurkonverents toimub 2.–4. veebruaril Leipzigis. Konverentsiga kaasnevale Euroopa suurimale biogaasiteemalisele messile oodatakse üle 3000 külastaja. Oma tooteid ja saavutusi esitlevad messil üle 250 väljapanija valdkondadest: biogaasi tootmisseadmete ja nende masinaosade planeerimine ja tootmine, taastuvad toorained, teenused ja info. Addinol Lube Oil, kellel on biogaasijaamade gaasimootoriõlidega suured kogemused ja teadmised on messil ka sel aastal esindatud

Addinol MM OÜ ärijuht Tiina Suija lausub: “Hoolimata ülemaailmsest majanduskriisist, suutis Addinol oma gaasimootoriõlide läbimüüki eelmisel aastal nii Saksamaal kui ka mujal oluliselt suurendada. See on ka üks põhjus, miks otsustati biogaasi aastasündmuses kaasa lüüa ning loomulikul oma teadmisi ja kogemusi jagada,”.

Addinoli gaasimootoriõlid sobivad ideaalselt kasutamiseks biogaasijaamade gaasimootorites, kuid nad leiavad üha enam kasutust ka kaevandus-, prügila- ja reoveegaasi jõul töötavates jaamades. Kõrge leelisreserviga kvaliteetgaasimootoriõlile MG 40-Extra Plus on väljastanud oma litsentsi GE Jenbacher, MWM, MAN ja MTU Onsite Energy. Madala tuhasusega MG 40-Extra LA omab MWM ja MAN litsentsi. MG 40-Extra LA sobib eriti hästi kasutamiseks formaldehüüdi katalüsaatorit omavates gaasimootorites.

Saksamaa Keskkonnakaitseseaduse raames vähendati formaldehüüdi heitmete piirväärtust 60-le ja 40-le mg/m3. See ei eelda mitte ainult spetsiaalset tehnikat, vaid tähendab ka uusi nõudeid kasutatavatele mootoriõlidele. Vastavad käituskatsed Addinoli gaasimootoriõliga MG 40-Extra LA on juba GE Jenbacheri mootorites käimas. Lisaks testitakse hetkel uut sünteetilist gaasimootoriõli forsseeritud mootoritele.