Võimas Drag Racing Ukrainas Zaporižžjas

Kiirendusvõistlus, mida rahvusvaheliselt nimetatakse ka Drag Racinguks, on Ukrainas väga populaarne. 19. augustil leidiski üks sellistest üritustest aset Zaporižžjas.

1253531405_19 (1) (Small)

Daimir Avto, Addinoli diiler Ukrainas Harkovis, näitas initsiatiivi ja esindas üritusel suurepäraselt Addinoli, olles ürituse sponsor.

1253531589_24 (Small)

Mis on Drag Racing?

Võisteldakse distantsil 1/4 miili ehk 402,29 meetrit või 1/8 miili ehk 201,14 meetrit. Võistlusrada on sirge. Autod ja mootorrattad on mootori töömahtude ning ülelaadeseadmete kasutamise põhjal jagatud erinevatesse võistlusklassidesse.

Võistlevad sõidukid rivistatakse stardikoridorist tahapoole stardijärjekorda (lineup). Võistluse kulgu juhivad kaks starterit – pre-starter ja starter. Pre-starter annab võistlejatele loa siseneda stardialasse ning alustada burnouti. Starteri ülesandeks on käivitada stardifoor. Lisaks jälgitakse kogu stardiprotseduuri vältel sõidukite tehnilist seisukorda ning erinevate reeglite (aknad suletud, keemilise ülelaade seadme kraani õigeaegne avamine jne) täitmist.

Sisenedes burnoudi alasse, teeb sõiduk burnoudi, mis võib lõppeda ka kaugel teiselpool stardijoont. Seejärel tagurdatakse tagasi stardialasse ning asutakse autot stardijoone taha paika sättima. Kui mõlemad sõidukid paiknevad joonel, käivitab starter foori, et alustada starti.

Tuntuimad võistluskohad Euroopas: Santa Pod Inglismaal, Alastaro Soomes, Mantorp Park Rootsis.

Vaata videoid ja lisainfot Ukraina Drag Racingu kohta: www.dragracing.com.ua

1253531514_23 (Small)