Addinol ehitab masu ajal

IMG_6167

Möödunud aegade kogemuse põhjal võib öelda, et kui Addinol Eestis plaanib ehitama hakata, on peagi oodata majanduslangust. Nii oli see 10 aastat tagasi, kui 09.09.1999 avasime Tallinnas Suur-Sõjamäe tänaval Addinoli Eesti turu keskuse ja nii on see ka nüüd, kui 09.09.2009 valmib Addinoli Ida-Euroopa keskus Tartumaal Ülenurme Tehnopargis. Mõlemal korral hakkasime ehitusplaane pidama paar aastat varem, kui majandus veel täiega ülesmäge rühkis, ehitustööd ise on sattunud aga just kõige sügavama kriisi aegadesse. Muidugi tuleb see maja maksumuse seisukohalt Addinolile kasuks, sest ehitushinnad on all ja konkurents ehitusturul kõva. Seega oleme kindlad, et ka seekord saame endale kvaliteetselt ehitatud maja mõistliku hinna eest.

Addinol Eesti ajaloos hakkab läbi saama üks pikk ja tähtis etapp. Nimelt kolime oma Ida-Euroopa keskuse 2009.a. sügisel Põlvamaalt Tartumaale. Addinol on olnud seotud Põlvaga niiöelda aegade algusest peale – jõudis ju ka päris esimene õlikoorem Saksamaalt septembris 1992 just Põlvasse. Need 17 aastat on Põlvamaa olnud väga mõnusaks ja koduseks paigaks – inimesed on sõbralikud ja vastutulelikud, koostöö igal tasandil on sujunud väga hästi, ümbritsev keskkond on rahulik, asjaajamine lihtsam kui suurlinnas. Hea sõnaga meenutan siinkohal Jaak Hinrikust, kes 1993.a. kevadest saati on pakkunud meie büroole rendiruume Põlva vallamajas ja kuhu jäimegi kuni tänaseni pidama, koostöös endise vallavanema Tarmo Tamme ja praeguse vallavanema Arne Tilgaga.

Samuti täname väga hea ja usatava koostöö eest Põlvamaa kliente ja oleme kindlad, et meie koostöö ka tulevikus sama edukalt jätkub. Põlvamaal jääb meid esindama Silmand Auto Silvar Helme juhtimisel.

Addinol Eesti on suutnud viimaste aastatega Ida-Euroopas luua oma tütarfirmad. Näiteks meie tütar Venemaal Addinol RUS sai sellel aastal 5 aastaseks, Ukraina ja Läti tütred on küll veel nooremad, aga juba kannavad niiöelda kaela, s.t. on iseseisvad ja suudavad end ära majandada. Seega on meie Eestis tegutsev Ida-Euroopa jaoks töötav meeskond igati ära teeninud, et nüüdsest päris oma majast tööd korraldada.

Miks me kolime ja mida meie kliendid seeläbi võidavad?

Kolimisvajaduse Põlvamaalt Tartumaale tingis põhiliselt asjaolu, et enamus meie Põlva büroosse tööle käivaid inimesi elavad Tartus. Kuna Põlva büroost juhitakse kogu Ida-Euroopa tehnilist nõustamist ja meie meeskond on väga kitsalt spetsialiseerunud, siis ei ole Põlvamaalt võimalik leida vastava eriala spetsialiste. Sellepärast selline pragmaatiline otsus sai tehtud.

Klientide tehniline nõustamine, mis on kindlasti üks meie prioriteete, koondub Ida-Euroopas edaspidi nüüd Tartusse. Meil on juba praegu tugev keskus ja tulevikus suureneb veelgi meie tehnilise nõustamise keskus, kust klient saab igal ajal head nõu ja abi; me tahame olla head spetsialistid, eksperdid omal alal; aidata leida kliendil kõige paremaid ja sobivamaid lahendusi. Meil on selja taga 16 aastat töökogemusi Ida-Euroopas, meil on suur infopagas, suur võrdluspagas. Kindlasti võidavad sellest ka meie Eesti kliendid.

Meie eesmärgiks on aidata kaasa klientide määrdemajanduse arendamisele ja seeläbi aidata kaasa ka kliendi parematele majandustulemustele. Õli on tähtis konstruktsiooni element, mis mõjutab kliendi majandustegevust ja võib isegi ette tulla, et õlist sõltub, kas meie klient on kasumis või kahjumis (näit. biogaasi valdkonnas).

Tartumaale kolides muutub kindlasti ka meie Lõuna-Eesti klientide varustamine kaubaga veelgi efektiivsemaks – firma siseselt jagame ümber regionaalse logistika.
Lisaks kolimisele läheme 01. oktoobrist üle ka uuele raamatupidamis- ja laoarvestussüsteemile, mis muudab meie töö kiiremaks ja efektiivsemaks, analüüsid muutuvad paindlikumaks.

Tartusse tuleb ka seminariruum, kus korraldame koolitusi, seminare; samuti saame seminariruumi oma klientidele välja rentida (Tallinnas oleme seda teinud);

Hakkame ka ise sõiduautodele õlivahetust tegema.

Ootame kõiki oma praeguseid ja tulevasi kliente ja koostööpartnereid meile külla uues majas aadressil: Tartumaa, Ülenurme Tehnopark, Lao tee 1. Telefoninumbrid jäävad endiseks. Tere tulemast ja uute meeldivate kohtumisteni!