Muruniiduki õli vahetus ja hooldus – praktiline juhend

Kas teadsite, et muruniiduki leiutas 1830. aastal inglane Edwin Beard Budding? Esimene muruniiduk, mida kutsuti Budding Mower’iks, asub tänapäeval Londoni teadusmuuseumis. See on kahtlemata üks nendest leiutistest, mis on mõjutanud miljonite inimeste elu, säästes aega ja muutes aia eest hoolitsemise kordades lihtsamaks. Tehnoloogia arenedes lisandusid murutrimmerid, murutraktorid ja robotmuruniidukid. Oled kindlasti meiega nõus, et nii ustav abimees vajab head hoolitsust ja parimat muruniiduki õli, mis turul saadaval!

Muruniiduki kevadiseks hooldamiseks toimi järgnevalt:

  1. Vaheta mootoriõli. Kõigepealt ühenda süüteküünla juhe süüteküünla küljest lahti ja paiguta juhe nii, et kokkupuude küünlaga on välistatud. Vana õli eemaldamiseks võid kasutada spetsiaalset pumpa või muruniiduki lihtsalt küljele kallutada ning lasta õlil kogumisnõusse voolata. Kontrolli õlivarda abil, et kogu vana õli on eemaldatud ning seejärel täida paak uue õliga. Kontrolli uuesti mõõtmisvardaga, et õli tase jääb min ja max joonte vahele. Muruniidukiõli valimisel järgi kindlasti mootori tootja soovitusi. NB! Vana õli ei tohi valada maha ega kanalisatsiooni, vaid see tuleb nõuetekohaselt utiliseerida. 
  2. Vaheta õhufilter. Kui õhufilter on pikalt vahetamata, võib mootor hakata käivitades streikima või väheneb muruniiduki võimsus. Ilma õhufiltrita niidukit käivitada ei tohi, sest see rikub mootorit.
  3. Puhasta põhjalikult lõikekorpus ja tera, sest rohujääkide niiskus soodustab korrosiooni. Lõikekorpuse puhastamiseks aseta niiduk selliselt, et süüteküünal oleks suunatud üles. Kui paned masina küljele, võib õli valguda filtrisse või väljalaskesüsteemi ja teha suurt kahju.
  4. Kontrolli üle lõiketera. Enne esimest kevadist kasutamist peaks muruniiduk olema täielikult töökorras. Kui teral on pragusid, on õige aeg see välja vahetada. Kui tera on korras, siis eemalda see, terita ja pane tagasi.

Nii muruniidukitele kui ka murutraktoritele sobib meie tootevalikust ideaalselt ADDINOLi muruniidukiõli MV 1034. See õli on keskkonnasäästlik ja sobib meie kliimatingimustes lausa aastaringseks kasutamiseks. Kvaliteetset õli kulub vähe, õlivahetusvälbad on pikad ning mootori pikk tööiga garanteeritud.