Uus ACEA jõudlusklass E8/E11

Alates 1996. aastast kehtestab Euroopa Autotootjate Ühendus (Association des Constructeurs Europeens de l’Automobile) ACEA klasside kujul miinimumnõudeid sõiduautode ja veokite mootoriõlidele. Viimati muudeti ACEA klassifikatsiooni 2016. aastal. Ajendatuna mootorite kiirest arengust ja üha karmistuvatest heitmestandarditest avaldati 2020. aasta detsembris uus ACEA klassifikatsiooni versioon. Uuendused puudutavad peamiselt E-klasse, mis kajastavad veokite diiselmootorite nõudeid. 2021. aasta jooksul avaldatakse lisaks ka uued veokitele kehtivad F-klassid.

ACEA E6 asemele tuleb ACEA E8 ning ACEA E9 asendatakse klassiga ACEA E11. 2022. aasta jaanuaris kaotavad senised ACEA E6 ja E9 spetsifikatsioonid lõplikult kehtivuse. Uued jõudlusnõuded taotlevad suuremat kütusesäästlikkust, heitmete vähenemist ja mootorite pikemat tööiga.

ACEA E8 näitajad:

  • UHPD (Ultra High Performance Diesel)
  • Low SAPS
  • DPF (tahmafilter)
  • HTHS 3,5 mPa*s

ACEA E11 näitajad:

  • SHPD (Super High Performance Diesel)
  • Mid SAPS
  • DPF
  • HTHS 3,5 mPa*s

Uued ACEA 2021 nõuetele vastavad ADDINOLi tooted

Johtuvalt eelseisvatest ACEA muudatustest uuendasime ja optimeerisime oma ADDINOL Professional sarja kerge- ja raskeveokitele. ACEA 2021 nõuetele vastavad ADDINOL Professional õlid Professional 1040 E8/E11 ja Professonal 1540 E8/E11 on juba saadaval.

Ka veoautode jaoks on ADDINOLil olemas sobivad määrdeained