PMC Addinol Honda Racing alustas Eesti meistrivõistlustega oma hooaega

Läinud nädalavahetusel algasid Tartu külje all asuvas Lange Motokeskuses Eesti motokrossi meistrivõistlused, kus PMC Addinol Honda Racing ridades olid võistlemas Priit Rätsep, tiimi uustulnuk Andreas Hiiemägi ja Mikk Martin Lõhmus.

960-priit-ratsep-foto-motostart-photography

Priit Rätsep Langel. Foto: Motostart Photography

Priit Rätsep alustas Monster Energy MX1 klassi võistlust kvalifikatsiooni teise ajaga ja ta oli ainus, kelle ringiaeg jäi kiireima aja teinud Tanel Leoki omale alla vähem, kui sekund.
Esimeses sõidus kihutas Rätsep enamus distantsist teisel kohal, kuid lõpu eel sai Leok temast mööda ning Priit jäi Erki Kahro ja Leoki järel kolmandaks.
Teises sõidus heitles Priit taas esikolmikus, kuid seekord tuli tal Leoki, Kahro ja sõitu alguses juhtinud Indrek Mägi järgi neljanda kohaga leppima. Kahe sõidu kokkuvõttes oli ta samuti Leoki, Kahro ja Mägi järel neljas.

“Langel oli tegelikult päris lõbus päev, kuigi tulemust ja sõitu ei saa eelmise aastaga võrrelda. Rada oli suhteliselt lihtne ja see võimaldas tihedat võidusõitu. Seekord olin kahjuks mina esimese pundi lõpus, sest praeguse kiire elutempo juures pole enda treeninguteks väga aega jäänud. Järgmine etapp on kuu aja pärast ja kindlalt proovin niipalju pingutada, et seal paremas vormis olla. Tahan tänada kõiki toetajaid, kes ikka veel mind rajal tahavad näha. Midagi pole teha, motokross teeb mind õnnelikuks!” rõõmustas Rätsep.

Tänavu suuremasse MX2 klassi kolinud PMC Addinol Honda Racing uustulnuk Andreas Hiiemägi sai kahe sõidu kokkuvõttes 8. koha.
“Olen ise tulemusega rahul, kuid palju tööd on veel teha, aga juba Pärnus suudan kindlasti tulemust parandada,” kinnitas Andreas.

Meeskonna pesamuna Mikk Martin Lõhmus sai 85cc kvalifikatsioonis kirja viienda aja ning stabiilselt sõitu tehes lõpetas ta kummaski sõidus samuti viiendal kohal.

“PMC Addinol Honda Racingul oli Tartus meistrivõistluste hooajale ilus algus. Priidu poolt oli ilus sooritus ja vorm töökõrvalt spordi tegemise kohta. Kiirus oli mehel väga hea, kuid lõpuni vastupidamist on veel vara tahta. Suvi on ees pikk ja alates teisest EMV etapist on pilt kindlasti ilusam. Esimest hooaega MX2 masinaklassis sõitev Andreas tegi aga supersõidu, kuna tal pole kevad olnud just meelakkumine ja kooli kõrvalt on ta enda vormi vaikselt nokitsenud. Noor mees näitas aga teises stardis ilusat stiili ja rajavalikut, seega potentsiaali paremaks saada on Andreasel kindlasti. Seda on siin sõnadesse raske paigutada, kuid lühidalt öeldes võib Andreaselt kooli lõppedes ja rohkem sõidutunde kogudes head arengut oodata. Mikk Martin oli samuti väga tubli ning suutis vigu vältida ja tegi oma tulemuse kindla peale ära, mis annab kindlust, et tema hooaeg läheb samuti ülesmäge,” tõdes meeskonna juht Juss Laansoo.