Addinoli tehnikadirektor on Eestis ainuke sertifitseeritud määrdeaine spetsialist

Eestis 25. tegutsemisaastat tähistav Addinol Lube Oil tehnikadirektor Anna Murashina läbis edukalt STLE (Society of Tribologists and Lubrication Engineers) poolt läbiviidud CLS-i (Certified Lubrication Specialist) eksami ning kuulutati sellega 1300 sertifitseeritud määrdeaine spetsialisti hulka maailmas.

Anna Murashina“Ma olen väga rahul oma tulemusega, kuid see pole peamine. Hindan sealt saadud rikkalikku teadmiste ja kogemuste pagasit. Veendusi taaskord, et määrdeainete valdkonnas ei ole piire oma teadmiste ja oskuste täiustamisel. Pealegi oli mul õnn sattuda ühte gruppi väga huvitavate inimestega, kes on aastaid töötanud selliste tuntud firmade tehnikaosakondades nagu Siemens, Hilti, SKF jne, kellega oli väha põnev vestelda ja kogemusi vahetada. Mul on väga hea meel tõdeda, et Addinolis toetatakse igati inimeste erialast täiendamist ja uute tarkuste omandamist, “ rääkis Addinol Lube Oil OÜ tehnikadirektor Anna Murashina ise.

Anna Murashina läbis CLSi koolituse ja andis saksakeelse eksami OilDoc koolituskeskuses Saksamaal 2017. detsembri algul.

STLE poolt läbi viidud eksamil tuleb pärast vastava koolituse läbimist kolme tunni jooksul vastata 150 küsimusele.  Eksaminant peab teadma vastuseid kõige keerulisematele küsimustele, mis võivad üles kerkida erinevate valdkondade masinate ja mootorite määrimisel, lisaks teooriaküsimused määrdeainetest ja masinate ehitusest.  Eksam loetakse sooritatuks, kui on õigesti vastatud vähemalt 130 küsimust.  Eksamit saab sooritada inglise või saksa keeles.

“Me võime olla väga uhked selle üle, et meie firmas on nüüd kaks rahvusvaheliselt tunnustatud määrdeainete spetsialisti. Anna on ainuke STLE poolt sertifitseeritud määrdeainete spetsialist kogu Ida-Euroopas. Maailmas on neid kokku 1300, Saksamaal 97- see on suur tunnustus kogu meie tiimile, “ räägib Addinol Lube Oil OÜ ärijuht Tiina Suija.

Venemaa turujuht Vladimir Gutkevich läbis sarnase koolituse Saksamaal 2014. aastal ning sooritas edukalt ka eksami „Machinery Lubricant Analyst“ sertifikaadile.