PMC Addinol Honda Racing esisõitja Priit Rätsep tuli taas Läti meistriks

Sel pühapäeval toimus Lätis Cesises Addinol Eesti ja Läti motokrossi meistrivõistluste finaaletapp, kus läks oma Läti tiitlit kaitsma ka PMC Addinol Honda Racing sõitja Priit Rätsep.

MX1 klassis osalev Priit Rätsep näitas kvalifikatsioonis Tanel Leoki järel teist aega. Avasõidus tõusis Rätsep sõidu alguses liidriks ja püsis esimesena sõidu keskpaigani, kui temast möödusid nii Harri Kullas kui ka Leok ning Rätsep pidi kolmanda kohaga leppima. Teises sõidus heitles Rätsep sõidu esimese poole Leokiga teise koha peale ning seekord jäi peale Rätsep, sõidu võitis Kullas.
Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Rätsepale Kullase järel ja Leoki ees teine koht. Eesti meistrivõistlustel sai ta Leoki järel ja Kullase ees hõbemedali, kuid Läti arvestuses kuulus noormehele kolmandat aastat järjest esikoht.

Priit Rätsep_Läti MV“Cesises lõppkokkuvõttes sai asja tehtud, kuigi päev iseenesest ei sujunud kohe üldse… Esimeses sõidus juhtisin kusagil poole sõiduni, aga siis läksid käed nii täis, et ei saanud enam Taneli ja Harriga võidu sõita. Teises sõidus oli enesetunne parem, aga siis kadusid sõidu keskel tsiklil tagapidurid ära ja no ilma nendeta ikka sama kiirust väga ei hoia. Niipalju oli mul õnne, et Tanel kukkus ja tänu sellele olin teises sõidus ikkagi teine ja ka etapil kokku teine. Arvan, et kokkuvõttes võib hooajaga suurtes joontes rahule jääda, kuigi Pärnu etapi katkestamisega tegin endale Eesti MV arvestuses väikese karuteene. Samas olen ikkagi Läti meister nüüd kolmandat aastat järjest ja Eesti arvestuses tuli hõbe, seega olen rahul,” nentis Rätsep, kes eeloleval nädalavahetusel osaleb koos Leoki ja Kullasega Team Estonia ridades Inglismaal toimuval Rahvuste krossil.

Samuti MX1 klassis võistlev Lauri Lehtla alustas võistluspäeva kvalifikatsiooni kuuenda ajaga. Avasõidus heitles ta esikümne teises pooles ja lõpetas 7. kohal, teise sõidu algus oli tal veidi tagasihoidlikum, kuid sõidu lõpuks kerkis ta siiski kaheksandaks ning kahe sõidu kokkuvõttes kuulus talle samuti 8. koht. Eesti meistrivõistluste arvestuses sai Lehtla 6nda koha: “Vihmasele perioodile järgnes õnneks ilus ilm ja sai hooaja viimast võistlust korralikult nautida. Hooaja kokkuvõttes tuli Eesti meistrivõistlustelt 6. koht, millega olen rahul, kuna hetkel ei olnud lihtsalt töö kõrvalt rohkem võimalik. Tahaksin tänada kõiki tiimiliikmeid, toetajaid ja fänne. Oli vägev aasta tsikli seljas!”

“Õnnitlused Priidule, tema mehaanik Gerdile ja meeskonnale kolmanda järjestikuse Läti tiitli eest! See on meeskonna töö ja tiimi järjepidev pingutus. Meil on kõigil Läti meistritiitli üle hea meel ning kirss tordil oleks olnud sel aastal veel Eesti tiitel, kuid see aasta pidime seal Taneli paremust tunnistama. Nii tulihingelisest võidusõitjast kui Tanel, pole lihtne jagu saada ja seda kindlasti kohe mitte niikaua, kuni mees võidusõitu tõsiselt võtab. Kuid nagu Harri viimastel etappidel tõestas, siis Tanel alistamine ei ole kaugeltki mitte võimatu,” rääkis meeskonna juht Juss Laansoo. “PMC Addinol Honda Racingu koha pealt oli aga stabiilne hooaeg. EMV teine koht ja Läti MV esikoht on ju Baltikumi sarjast maksimumist järgmine tulemus, seega tubli töö kogu meeskonna poolt. Eriti peab kiitma ja tänama toetajaid ning tiimi mehaanikuid. Ilma toetajateta poleks seda meeskonda ja neid kolme sõitjat meie radadel. Mehaanikutel on aga olnud pikk suvi pikkade päevadega, kuid Gerdil ja Priidul on veel üks tõsine pingutus jäänud, see on Eesti esindamine meeskondlikul MMil Inglismaal ning loodame parimat ja õnne meestele Inglismaale.”

“Lauri Lehtla tegi tagasitulekuaastal enda töö ja tulemuse ära. Lauri lõpetas hooaja täpselt seal, kus prognoositud. Kaks hooaega eemal olles muutub palju ja sa annad ära palju ning tagasi tulles pole lihtne mõista, kuidas visioon ja reaalsus tagasitulekust kokku ei lange. See võtab aega, et asjad taas paika loksuvad, seega järgmine aasta on Lauri targem, kogenum ja kiirem,” lisas Laansoo.