Juss Laansoo stardib uue tsikliga Kiviõli enduro sprindil

Eeloleval nädalavahetusel toimub Eesti suurim motospordiüritus Kiviõli motofestival, mille üheks osaks on enduro sprindi Eesti karikavõistluste etapp, kus Juss Laansoo toob rahva ette esmakordselt uue Honda tänavalegaalse enduro tsikli.

Kiviõlis läheb Juss Laansoo esmakordselt rajale uue Honda CRF450RX-ga ja osaleb seal klassis E2. “Soov on vaikselt tutvustada ja näidata Honda mudelivalikus uut ratast ning seda otsesele sihtgrupile. Enduro sprint on selleks õige koht, sest ma pole kindlasti kogenud enduromees, vaid tänaseal päeval juba harrastussportlane, kes tsikliga sõidab tegelikult harva,” rääkis Laansoo. “Harrastussportlastel on aga kõige olulisem valida sporti tehes enda jaoks võimetekohane tempo ja püüda olla igas olukorras pädevustsoonis. Motokrossis on seda keeruline teha, sest seal tekib ikkagi teistega ühisstardis olles võistlusmoment. Loodan Kiviõlis päeva nautida. Loodetavasti tuleb ka hea ilm, sest nagu ma mainisin, siis ma ei pea end tugevaks enduromeheks. Tsiklist rääkides on uus CRF450RX saanud nii uue välimuse, raami, kaalujaotuse, uued amordid, suurema paagi, starteri ja palju muud ning esmase sõidukogemuse najal võin väita, et metsas on sellega väga mugav sõita ja arvan, et see päästab mind kindlasti nii mõnestki täbarast olukorrast. Vaatame, mis emotsiooni Kiviõli sprint pakub ja sealt teeme juba edasisi plaane.”

Lisaks Laansoole on PMC Addinol Honda Racing võistlustules järgmisel nädalavahetusel lisaks Kiviõlile ka Dobeles peetaval Läti motokrossi meistrivõistluste etapil. Meeskonna sõitjad käisid lõunanaabrite juures ka läinud viikendil, kui osaleti Ventspilsi suusakeskuses toimunud show-krossil, kus meeskonna esisõitja Priit Rätsep võitis MX1 klassis: “Lõppkokkuvõttes oli kõik positiivne. Kvalifikatsioonisõidu võitsin ning esimeses sõidus suutsin peamise konkurendi Toms Macuksiga juba väikese vahe sisse sõita, kuid siis kukkusin ning pidin teise kohaga leppima, seega esimese sõiduga rahule ei jäänud. Samas teise sõidu suutsin pikalt võita, tänu millele tuli ka päeva kokkuvõttes esikoht! Tuleval pühapäeval on Läti etapil eesmärk nagu ikka…. Võidumõtted ainult. Ma eelmise Pärnu Eesti ja Läti ühisetapiga tegin endal seisud kehvemaks, kui kukkumise pärast ühe sõidu katkestasin, aga annan parima, et hooaja lõpuks võimalikult hea tulemus saada.”


“Vihm küll natukese rikkus üritust ja tegi raja keerulisemaks, aga lahe oli jälle stardis olla. Kokkuvõttes viies koht ei olnud minu jaoks üldse mitte paha,” kommenteeris enda võistlust Lauri Lehtla, kes võistles samuti MX1 masinaklassis.

MX2 klassis võistlenud Kristjan Rätsep saavutas aga Ventspilsis kolmanda koha: “Päev hakkas ilusa päikesepaistega, aga kvalifikatsioonisõiduks tuli maha juba korralik vihm, mis tegi raja väga pehmeks ja tehniliseks. Esimene sõit kulges väga positiivselt, kui sain stardist suhteliselt hästi minema ning poole sõidu peal suutsin teiseks tõusta, kus ma ka sõidu lõpetasin. Teine sõit algas samuti hästi, kui alustasin kolmandal kohal ning asusin kohe teist kohta survestama. Siis aga pidurdasin mootori blokki ja kaotasin paar kohta, ning kahjuks neljandast kohast enam paremat ei suutnud. Kokkuvõttes kolmas koht, ning väga hea trennipäev.”