Sõmerpalu staadionimotokross 2016

Homme, 6. juulil sõidetakse Võrumaal Sõmerpalus üheksandat korda rahvusvaheline staadionikross Väino Leoki karikale, kus osalevad eelmistele aastatele sarnaselt nimekad sõitjad nii Eestist kui naaberriikidest. Üle pika aja võib koos stardis näha kõiki Eesti parimaid sõitjaid, kes eelnevatel aastatel erinevatel põhjustel seda teha ei saanud.
Sõmerpalu staadionikrossi Superfinaali start 2015 somerpalu Foto: Rauno Kais

Rajale lähevad masinaklassid 65cc, 85cc, Naised, MX1, MX2, Hobby, Säärud, Enduro Kross Pro ja Enduro Kross Hobby. Võistluspäeva lõpetab traditsiooniliselt Superfinaal, mille võitja saab suure Väino Leoki rändkarika. Võistluse üks peamisi meelelahutusi on ka tänavu enne superfinaali sõidetav Säärude sõit, kus on peamine rõhk pigem atraktiivsel sõidukostüümil kui võidukihutamisel. Säärude klassi võistlejate vahel, kes ületavad finišijoone, loositakse kolm auhinda. Lisaks saab eriauhinna kõige huvitavam kostüüm ja sõitja kaaskond.

Treeningud ja kvalifikatsioonid algavad kell 14:00 ja esimene start antakse 17.00. Võistluspäev kulmineerub umbes 20.45 sõidetava kuulsa superfinaaliga, kus osalevad 8 MX1 ja 4 MX2 klassi paremat sõitjat. Lisaks on võistluse organisaatoril võimalus osalejate koosseisu täiendada.

Pilet Sõmerpalu staadionikrossile maksab 10 eurot ja allameetrimehed pääsevad sisse tasuta. Kõik piletid osalevad suures loosimises, mille peaauhinnaks on sarnaselt eelmistele aastatele Husqvarna murutraktor koos käruga, mis sisaldab tänavu 20l bensiini, Saku õlut ja Addinol õli. Lisaks loositakse piletiostnute vahel välja hulgaliselt teisi väärt auhindu nagu näiteks 40″ Philipsi televiisor, Kärcher tolmuimeja, teleskoopredel jpm. Tribüünipilet, mis tagab numbrilise istekoha, maksab eraldi 10 eurot ning osaleb samuti loosimises.

Tule homme Sõmerpallu Eesti parematele krossisõitjatele kaasa elama!
https://www.youtube.com/watch?v=hT9XxwI0Mgo