ADDINOL Lube Oil OÜ sai kõrge krediidireitingu

Maailma juhtiva krediidireitingu agentuuri Experian tütarettevõte Krediidiinfo väljastas tänavu 26. märtsil ADDINOL Lube Oil OÜ-le 2013. aasta Eduka Eesti Ettevõtte tunnistuse, millega anti 2012. aasta majandusandmete põhjal ettevõttele kõrge reiting VÄGA HEA (AA).

ADDINOL

Krediidiinfo toob esile ja tunnustab ADDINOL Lube Oil OÜ väga head majandusolukorda, müügikäibe kasvu ning finantsolukorda, kus maksejõuetuse tekkimise tõenäosus on väike.

ADDINOL Lube Oil OÜ ärijuht Tiina Suija räägib: „Muidugi on meil suur rõõm kuulda, et oleme saanud 2012. aasta tulemuste põhjal taas kord kõrge reitingu AA. Kuid meie igapäevane töö ei käi sugugi kõrgete reitingunäitajate nimel, vaid ikka eelkõige selle nimel, et teha oma tööd maksimaalselt hästi ja kasvatada usaldusväärsust meie firma vastu. Kui rääkida finantsnäitajatest, siis siin on kõige suuremaks murelapseks kindlasti raha laekumine. Reitingus on selle kohta märge „aeglane“, millega ei saa muidugi rahul olla. Seega võib öelda, et meil on, mille kallal edaspidi tööd teha ja vaeva näha.“

Eduka Eesti Ettevõtte tunnistus koos reitinguga VÄGA HEA (AA) kinnitab ADDINOLi usaldusväärsust ning on suureks tunnustuseks nii koostööpartnerite kui ka oma töötajate silmis. ADDINOL on pälvinud AA reitingu väga heade majandusnäitajate eest ka 2008., 2009. ja 2010. aastal.

Krediidiinfo reiting määratakse ettevõtte majandus- ja finantsnäitajate ning maksekommete hinnangu koondhindena. Reitingud jagunevad seitsmesse kategooriasse: suurepärane (AAA), väga hea (AA), hea (A), rahuldav (BBB), kasin (BB), nõrk (B), mitterahuldav (C).

Vaadeldes Eesti ettevõtete käekäiku aastatel 2007–2012, võib täheldada viimase paari aasta jooksul ü̈ldist krediidireitingu tõusu tendentsi, kus tasapisi on kasvanud AAA, AA ja A kategooriasse kuuluvate ettevõtete arv ning tublisti vähenenud firmade arv, kes kuuluvad finantsnäitajate poolest C kategooriasse.

Untitled-1

Krediidiinfo reiting on ettevõttele antav hinnang, mis määratakse majandus-, finants- ja maksekommete koondhindena.