Thierry Neuville toob auto24 Rally Estonia starti Citroen DS3 WRC

20.-21. juulil Otepää ümbruses sõidetava auto24 Rally Estonia tänavune stardinimekiri on saanud taas väärt täiendust. Tegu on meestega, kes on kindlasti ühed pretendendid ralli üldvõidule. Uus-Meremaa rallil viienda koha saanud Citroen Junior World Rally Team sõitjate Thierry Neuville’i ja Nicolas Gilsoul’i start auto24 Rally Estonial on ajalooline, kuna esmakordselt saab Eestis ja Baltikumis sõitmas näha Citroen DS3 WRC võistlusautot.

neuville
Foto: Citroen

Thierry Neuville on Oleksii Tamrazovi, Martin Prokopi ja Mads Østbergi kõrval neljas tänavu autoralli MM-sarjas WRC autoga startinud sõitja, kes tuleb sama tehnikaga ka auto24 Rally Estonia starti. 24-aastase Thierry Neuville’i näol on tegu Belgia hetke parima rallisõitjaga, kes on vaieldamatult kiire sõitja ja teinud sellel aastal korraliku arengu. Peale ebaõnnestunud debüüthooaja algust WRC sarjas on Neuville ja Gilsoul viimastel rallidel teinud häid sõite, parimad tulemused on neil Uus-Meremaalt ja Argentinast, kus nad olid viiendad. MM-sarjas on belglased hetkel kaheksandal kohal. Enne WRC sarjas startimist tegi Neuville kaasa nii IRC kui JWRC sarjades. IRC sarjas võitsid Neuville ja Gilsoul 2011. aastal Korsika ja Sanremo rallid.

Thierry Neuville: “Neste Oil Rally Finland on ralli, kus meid ootavad hüpped ja suurel kiirusel läbitavad pimedad kurvid, mis kõik teeb sellest rallist unikaalse. Sellepärast on meil heameel osaleda auto24 Rally Estonial, mille teed on kohati Soomega sarnased ja annavad meile aimu, mis meid ees ootab. Oleme arenenud sõit-sõidult, kuid siiski on vaja veel palju tööd teha. Eestis saamegi sõita meile tundmatutel katsetel, lihvida legendi ja seadistada autot. Rallil on pikkust üle 160 kilomeetri ja see sobib meile hästi.”

Benoît Nogier, Citroën Racing Technologies juht: “Alates Sebastien Loebist ja lõpetades Kimi Räikköneniga on Citroen Racing saatnud oma sõitjaid WRC rallidega sarnastele rallidele, et nad saaksid teha ettevalmistusi sarnastes oludes. Asendasime Soome eelse testi osalemisega auto24 Rally Estonial ja see on meie meelest parim treening Thierry ja Nicolas jaoks.”