Siim Plangi ja Marek Sarapuu lõpetasid Briti meistrisarja kaheveoliste kolmandal kohal

Briti autoralli meistrivõistlused lõppesid eelmisel nädalavahetusel Yorkshire’i ralliga. Kruusal sõidetud etapp jäi hooaja viimaseks sõiduks pisut ootamatult, kuna algselt kalendris olnud Mani saare ralli jääb ära. Siim Plangi ja Marek Sarapuu lõpetasid hooaja kaheveoliste kolmandal kohal, teine koht oli samuti väga reaalne. Selle mitte saamine jäi meestel pisut kripeldama.

plangi_sunseeker

Kaheveoliste klassis oli laupäeval meeste ülesandeks hoida selja taga tiimikaaslased Autosport Technology meeskonnast Mikko Pajunen ja Jani Salo. Mõlemad ekipaazid sõitsid Renault Twingo R2 masinatega. Ralli alguses sujus kõik plaani kohaselt, eestlased olid Pajunenist ja Salost eespool, viimased tegi ka sõiduvea, mistõttu käisid kergelt kraavis. Kuid päeva keskel muutusid jõudude vahekorrad, kui soomlased tegid tasa paarikümne sekundi suuruse vahe ja möödusid eestlastest. Ralli finišis oli klassi teisena lõpetanud Pajunen-Salo edu Plangi-Sarapuu ees 11,5 sekundit. Kaheveoliste arvestuses olid kiireimad Citroen DS3 R3T autoga sõitnud Martin McCormack ja David Moynihan, kes ka Briti meistritiitli kaheveoliste klassis võitsid. Mikko Pajunen ja Jani Salo said teise koha, seda vaid ühepunktilise eduga Siim Plangi ja Marek Sarapuu ees.

Siim Plangi: „Kahjuks ei saanud me viimasel rallil peale Mikko väljasõitu lihtsa ülesandega hakkama. Edu oli olemas ja pidime konkurendid selja taga hoidma, kuid see ei õnnestunud. Mikkol ja Janil on küll rohkem kogemust selle autoga, kuid see pole vabandus. Eks kolmas koht kokkuvõttes on samuti hea, kuid loomulikult jäi see teine koht kripeldama.“

Siiski oli Eesti sõitjatel põhjust rõõmu tunda meeskondliku tiitli üle, Autosport Tehcnology oli tiimide arvestuses ülivõimas võitja. Hooaega Briti sarjas peab Siim aga kasulikuks. „Kindlasti oli see väga hea kogemus mis me sealt saime. Eriti just asfaldirallid, mida ma pole ju palju sõitnud. Kahju, et hooaja viimane etapp Mani saarel ära jääb, see oleks väga põnev sõit olnud, kust taas kuhjaga asfaldikogemust oleks saanud. Lõppkokkuvõttes oli see hea otsus, et osalesime selles sarjas. Hinna ja suhte kvaliteet oli paigas. Kruusal, mis meile tuttav pinnas, olid meil konkurentideks peamiselt Pajunen ja Craig Breen, asfaldil aga kõik sõitjad, sest siin on kõigil väga korralik asfaldikogemus olemas,“ võttis Siim Plangi hooaja Briti sarjas kokku.

Uuest hooajast rääkides on mõtteid palju kuidas edasi minna, välistatud pole ka Briti meistrisari, siis juba R3 klassi Honda Civicuga. Üks võimalus on minna edasi neljaveolise autoga, kuid hetkel midagi kindlat paigas pole. Ja ega hooaeg veel lõppenud pole, Eesti autoralli meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 7.-8. oktoobril Saaremaal, kuhu Siim Plangi ja Marek Sarapuu saavad startida pingevabalt, sest A7 klassi meistritiitel on juba käes.