Siim Plangi ja Marek Sarapuu Eesti meistrid!

Hooaeg Eesti autoralli meistrivõistlustel hakkab tasapisi läbi saama. Mulgi ralli oli tänavune eelviimane etapp ja seal oli Siimul ja Marekil hea võimalus kindlustada endale tänavune meistritiitel.Nendel etappidel, kus Eestis osaletud, on saadud ka klassivõidud, mõned lihtsamalt, mõned raskemalt. Ja erand polnud ka Mulgi ralli, kust tuli järjekordne etapivõit klassis A7, mis kindlustas tänavuse meistritiitli.

Mulgi ralli oli kõike muud kui lihtne, reede õhtul libedad katsed pimedas ja laupäeva hommikul oli samuti uisutamist päris palju. Siim ja Marek suutsid oma Honda Civic Type-R’i korralikult teel hoida, üheks eesmärgiks oli olla ka kaheveoliste autode osas kiireimad, E-rühma BMW’d olid küll vahepeal ohtlikud, kuid lõpuks olid Mulgi ralli kiireimad kaheveolised Siim Plangi ja Marek Sarapuu, kes said absoluutarvestuse väga tugeva kuuenda koha.

Siim Plangi Mulgi11
Foto: Ray Põder.

Siim Plangi: „Meistritiitliga saab ja peab rahul olema. Sõidu osas jäi ikka natuke kripeldama see, et viies koht jäi 5,5 sekundi kaugusele. Samas pidime leidma siin balansi kiire sõidu ja rajal püsimise vahel, sest meistritiitli kindlustamine oli siin kindlasti üks peamisi eesmärke. Palju oli meile abi sellistes oludes sõitmise osas tänavu Briti sarjas osaletud rallidel saadud kogemustest.“

Siim Plangi ja Marek Sarapuu järgmiseks stardiks on Briti meistrisarjas sõidetav Yorkshire International Rally. Seda juba 23.-24. septembril.