Addinoli juht: Eurole üleminek Eestis sujus saksa täpsusega

06.01.2011

Addinoli Ida-Euroopa ärijuhi Tiina Suija sõnul sujus eurole üleminek Addinolis lausa saksa täpsusega.

“Eurole üleminek läks suurepäraselt tänu pikale ettevalmistusperioodile ja kvaliteetsele majandusarvestusprogrammile, “ kommenteeris Suija.

Eriti toob Tiina Suija esile korraliku majandusarvestustarkvara Microsoft Dynamics’i kasutamise ja eelised, mis aitasid oluliselt kaasa sujuvale üleminekule eurole.

“Saame tänu sellele programmile konverteerida bilansid ja müügistatistika ka tagasiulatuvalt eurodeks, seega on meil praegu ka aastad 2009 ja 2010 eurodes olemas, “ lausus Suija rahulolevalt ning lisas: “meil on võimalik jätta lisavaluutana kõrvale ka EEK, seega saame ka tulevikus kergesti teha võrdlevaid analüüse ka vajadusel Eesti kroonides.”

Eurole üleminek ettevõttes suuri kulutusi kaasa ei toonud. Vastavad inimesed tegelesid selle teemaga juba varem ja kõik oli eelnevalt ettevalmistatud ja ka pisidetailid läbi mõeldud.

Addinoli toodete hinnad euro tulekuga ei muutunud, kõik konverteerimised tehti kursiga 15,6466.

Addinoli bilansi mahu 95,56 miljoni EEKi ehk 6,11 miljoni EURi juures tekkis konverteerimisel vahe ainult 1 eurosent, mille kohta Tiina Suija ütles: “Kõik sujus lausa saksa täpsusega”.