Addinoli uued tipptooted Euro 4 ja Euro 5 nõuetele

Uued emissiooninõuded raskeveokitele ning mobiilsetele ehitus- ja põllutöömasinatele hakkavad Euroopas ja USA-s sammhaaval kehtima alates 2011. aastast. Keskkonnale ja tervisele kahjulike osakeste ning lämmastikoksiidide heitkoguste oluline vähendamine tähendab ühtlasi rangemaid nõudeid heitgaasi järeltöötlussüsteemidele ja mootoriõlidele. Saksa määrdeainespetsialist Addinol arendas ACEA E9 nõuete põhjal välja kaks uut mootoriõli, mis täidavad Euro 4 ja Euro 5 heitgaasinormi ülirangeid nõudeid.

Addinoli tootearendus on professionaalne ja tipptasemel ning annab tugeva konkurendieelise, kuna võimaldab kiiresti välja arendada kõige viimastele kvaliteedinõuetele vastavaid mootoriõlisid.

Uued innovaatilised mootoriõlid ADDINOL Professional 1040 E9 ja 1540 E9 on spetsiaalselt toodetud raskeveokite, ehitus- ja põllutöömasinate suure koormuse all töötavatele turbodiiselmootoritele. Uued mootoriõlid täidavad Euro 4 ja Euro 5 heitgaasinormi ülirangeid nõudeid, mis on kehtestatud uusimate heitgaasi järeltöötlussüsteemidega varustatud uue generatsiooni diiselmootoritele.

Addinol E4 ja E5

2010. aastal muutus Euro 5 heitgaasinorm kohustuslikuks uutele sõidukitele raskeveokite sektoris ning alates 2011. aastast kehtib see norm ka ehitus- ja põllutöömasinatele.

ADDINOL Professional 1040 E9 ja 1540 E9 ületavad ACEA E9 nõudeid. Nad vähendavad õlist tingitud heitgaasi- ja kübemeemissiooni ning pikendavad heitgaasi järeltöötlus- (DPF, SCR) ja tagastussüsteemide (EGR) tööiga. Isegi ekstreemsetes ekspluatatsioonitingimustes kaitsevad nad kindlalt kulumise ja korrosiooni eest. Lisaks on nad temperatuuri- ja oksüdatsioonikindlad ning hoolitsevad mootori laitmatu puhtuse eest.

ACEA E9 spetsifikatsioonile vastavad mootoriõlid on Mid-SAPS (SAPS – sulfaattuhk, fosfor, väävel) õlid, mis erinevad Low-SAPS toodetest sulfaattuha, fosfori ja väävli sisalduse poolest. Low-SAPS mootoriõli peab seoses nimetatud ainete sisaldusega täitma kõrgemaid nõudeid kui Mid-SAPS mootoriõli. See seletab ka seda, miks Mid-SAPS mootoriõli ei tohi kasutada mootorites, kus nõutakse Low-SAPS toote kasutamist.

ADDINOL Professional 1040 E9 ja 1540 E9 on saadaval viskoossusklassidega SAE 10W-40 ja 15W-40. Õlid ületavad ACEA E9/E7 ja API CJ-4 nõudeid ning lisaks ka järgmisi nõudeid:
MB-litsents 228.31
MAN M 3575
Volvo VDS-4
MTU õlikategooria 2.1
Renault RLD-3
Deutz DQC III-05
Caterpillar ECF-3, ECF-2, ECF-1-a
Mack EO-0 Premium Plus
Cummins CES 20081
Detroit Diesel DDC 93K218