Addinoli majandusaasta lõppes edukalt

Tiina Suija: „Addinoli käibed liiguvad jõudsalt ülesmäge.“

Selja taha on jäämas kaks tõsist MASU aastat, mis pöörasid segi firmade arenguplaanid ja sundisid otsima kiireid ja operatiivseid lahendusi uuele tekkinud olukorrale. Hiljutisest Krediidiinfo 2009. aasta kokkuvõttest võis lugeda, et kui MASU algus viis ettevõtete kasumid, siis 2009. aasta võttis ettevõtetelt ka käibed. Kõikide Eesti ettevõtete kasumid moodustasid 2009. aasta käivetest vaid 1%.

Õnneks on 2010. aasta majandusuudised rõõmustavamad. Viimastel andmetel kasvas III kvartalis SKP 4,7% võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Ja varasemast on teada, et II kvartali SKP kasvas 3,5%. Need on kindlad märgid, et Eesti majandus on võtnud suuna ülespoole.

Addinoli Ida-Euroopa keskus on osa saanud nii viimaste aastate mõõnadest kui ka käesoleva aasta tõusudest. Kuna Addinoli jaoks lõppes majandusaasta 30. septembri seisuga, siis saame tuua esimesed kokkuvõtted lõppenud 2009/2010 majandusaastast.

Kuigi ajad on väga heitlikud ja muutlikud, joonistub 2009/2010 majandusaastast (1. okt 2009 kuni 30. sept 2010) siiski välja selge tendents: alates märtsist/aprillist 2010 liiguvad käibed jõudsalt ülesmäge ja seda kõikides Addinol MM OÜ juhitavates riikides: Venemaal, Ukrainas, Valgevenes ja Baltikumis. Joonisel nr 1 on riikide käibed poolaastate kaupa, kust on näha just II poolaasta võimsad kasvutendentsid. Jääb üle loota, et positiivsed tendentsid meid ümbritsevates majanduskeskkondades jätkuvad.

Majandusaasta uudise tabel nov 2010 blogisse 1