Mammaste tervisespordirada sai uue kergliiklussilla

Reedel, 22. oktoobril avati Põlva vallas Mammaste Tervisespordikeskuses uus Orajõe kergliiklussild. Silla ehituse algatajateks ja organiseerijateks olid kohaliku spordiklubi Serviti liikmed ning see on mõeldud kõikidele Mammaste terviseradade kasutajatele. Addinol, kes väärtustab Eesti sporti ja andekaid noori sportlasi, pakkus hea meelega Lõuna-Eesti sportimisvõimaluste parandamise nimel oma abi.

2de12882ee91a63207c26e568fc0bebc

Sild on ehitatud betoontaldmikele, mida ühendavad liimpuitkaartalad. Sillal on immutatud puitsillutis ja käsipuud, see on 14 m pikk ja 10 m lai. Uus sild on mõeldud eelkõige Mammaste terviseradade kasutajatele, kes liiguvad jalgsi, jalgrattaga või suuskadel. Samuti annab uus sild hea võimaluse Orajõe ja Mammaste külaelanikele Orajõe ületamiseks. Silla projekteerimisel on arvestatud kandevõimeks tugevust, mis võimaldab jõge ületada ka rajahooldustehnikaga.

sild 002

Silla avasid pidulikult 22. oktoobril Mammaste Tervisespordikeskuses spordiklubi Serviti president Taavi Nagel koos Põlva vallavanema Arne Tilgaga. Vaatamata kehvale ilmale olid avamispeoks kohale tulnud nii silla projekteerija, ehitaja, ehitusjärelvalve, spordiklubi noored sportlased kui ka toetajad. Mammaste peo- ja seminarikeskuses pakuti kohaletulnutele sooja suppi ja pirukaid.

sild 012

Sillaehituse enamike kulude katteks taotleti Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametilt (PRIA) toetust Euroopa Liidu Arengufondist. Omapoolse toetuse andsid Starter ST OÜ, hr Kuldar Leis, hr Raul Lusti ja Addinol Mineralöl Marketing OÜ. Silla ehitamise võimalikkusele aitasid kaasa ka maaomanikud. Oma oskuste ja teadmistega toetasid pr Mari-Riina Ternat, hr Jüri Murss ja Põlva vallavalitsus.